We zetten nu de afdaling in

Gelezen door: leesbeest (64 boeken)

Citaat: "'Ik neem aan dat het moeilijk is,' zei Cunnery langzaam, 'om te weten, echt te weten hoe het is voor hen. Voor mensen als de Afghanen. Ik bedoel, die stukken die je voor mij schreef van daaruit...die konden de realiteit niet echt overbrengen, hè. Misschien is weten onmogelijk.'"

Adam Kellas werkt als oorlogsreporter in Afghanistan. Daar leert hij Astrid kennen die er eveneens als reporter werkt. Als ze samen één nacht als geliefden doorbrengen zijn ze onbewust de oorzaak van de dood van twee Taliban. Het is een keerpunt want terwijl Adam zich schuldig voelt, ziet Astrid niet in waarom de dood van die mannen erger zou zijn als de dood van de honderden anderen. Astrid verdwijnt zonder spoor achter te laten en Adam vertrekt naar Londen. Daar heeft hij het moeilijk met de columnisten die een mening geven zonder ter plaatse te zijn geweest en dat is de oorzaak van de enorme scène die hij schopt op een diner in het huis van zijn hoofdredacteur. Wanneer hij een mail krijgt van Astrid vertrekt hij zonder nadenken naar Amerika. Zijn afdaling is begonnen.

In deze roman stelt de schrijver, zelf een oorlogscorrespondent, een aantal belangrijke vragen. In hoeverre kunnen oorlogscorrespondenten een situatie werkelijk kennnen en in hoeverre beïnvloeden ze het thuisfront? Hoever moeten ze gaan in hun toegevingen aan de commerciële druk vanuit de redactiekantoren? Alhoewel het geen boek is dat qua stijl gemakkelijk leest (het is vrij chaotisch geschreven) is het toch de moeite waard.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: