Het rijk van de gouden draak

Gelezen door: Latika (6 boeken)

Citaat: ""Ben je bang om te sterven, Dil Bahadur?" vroeg Tensing glimlachend. "Nee, eerbiedwaardige meester. Het moment van mijn dood staat al van vóór mijn geboorte vast. Ik zal sterven als ik mijn opdracht in deze reïncarnatie tot een eind heb gebracht en mijn geest klaar is om verder te gaan, maar ik ben wél bang om al mijn botten te breken en leved daar beneden terecht te komen," antwoordde de jongen, terwijl hij naar de indrukwekkende afgrond wees die voor hun voeten gaapte. "Dat zou wel eens heel onaangenaam kunnen zijn..." gaf de lama goedgehumeurd toe. "Als je je geest en je hart opent, zie je er vast minder tegenop," voegde hij er aan toe. "Wat zou u doen als ik in het ravijn viel?" "Als het zover is, wordt het wellicht tijd om daar eens over na te denken. Op dit moment worden mijn gedachten beheerst door andere zaken." "Mag ik weten waardoor, meester?" "De schoonheid van het uitzicht." antwoordde hij, wijzend op de eindeloze bergketen, de smetteloos witte sneeuw, de stralende hemel."

Alweer een flink staaltje vertelkunst van Isabel Allende. Dit keer neemt ze Alex en Nadia mee naar het sneeuwwitte en hemelsmooie Rijk van de Gouden Draak, naar goede gewoonte met een flinke dosis avontuur , met een snuifje spiritualiteit en onderhuidse kritiek op onze hedendaagse maatschappij.

Het is een must om het eerste boek van de Adelaar-Jaguar trilogie gelezen te hebben: De stad van de Wilde Goden, maar het is ook afzonderlijk te lezen. Naar mijn mening het beste boek van de drie, ondanks het ietwat voorspelbare einde.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: