De Franse tuinman

Gelezen door: Gemma Embrechts (1 boeken)

Citaat: "Onze liefde was van het begin af aan gedoemd. Die was even vergankelijk als de zonsondergang. Jij hebt ooit gezegd dat de ondergaande zon een tragedie was die je melancholiek stemde terwijl je vergeefs probeerde hem vast te houden. Misschien dat de schoonheid juist wel in het vergankelijke schuilt. Als je de zonsondergang tot staan kon brengen en voorgoed in de schemering zou kunnen leven, zou dat dan wel net zo betoverend zijn? Zou onze liefde nog net zo teder zijn als er geen verlies in het verschiet zou liggen? We zullen het nooit weten, omdat verlies het enige is wat we hebben, samen met de herinnering aan vuurrood en goud."

Een heel mooi boek. De beschrijvingen van de personnages zijn heel treffend. Daarnaast komen er ook veel beschrijvingen over Engelse tuinen en die zijn zo weergegeven dat je denkt dat je zelf in die tuinen staat. Het is een plezier om dit boek te lezen.

 | Reacties (11)Delen |
11 reacties:
Marie-Tereze Coleman op 22 september 2010:
Dit boek is fantastisch, zooooooo mooi. Hoe de auteur de tuinen, de natuur, de regenbogen beschrijft, prachtig gewoon, met een droevig einde voor de één en een happy-end voor de ander. Hartverscheurend. Dit was genieten van het eerste tot het laatste blad.
Viane Greta op 15 augustus 2010:
Een heel mooi en romantisch verhaal. Een van de mooiste van Santa Montefiore. Ontroerend. Een boek om in een keer uit te lezen
roxanne op 10 februari 2010:
Kan iemand mij vertellen op welke pagina dat fragment staat? Het is dringend, alvast bedankt.
Katrijn Geldof op 14 juli 2009:
Een meeslepend, ontroerend boek met een knappe structuur! Ik heb enorm genoten van dit boek, dat je doorheen de seizoenen laat proeven van de levens van Miranda en Ava en je enorm benieuwd maakt naar het geheim van de Franse tuinman.
Katina op 22 februari 2009:
Op en top romantisch, echt wel een vrouwenboek. Geen topper uit de wereldliteratuur, zeer voorspelbaar maar wel een prachtig, meeslepend, filmisch verhaal. Neem het mee op vakantie en geniet.
Gevaert Katelijne op 4 januari 2009:
Liefde, verdriet, ontroering, humor... Een verhaal zowel vanuit het standpunt van Miranda als van de 'Franse' tuinman. Santa Montefiore laat je meeslepen in dit heerlijk liefdesverhaal!
jean louis herrebosch op 29 december 2008:
Gewoonweg een prachtig boek. Een sterk en meelevend verhaal. Subtiel en fijn geschreven en spannend tot de laatste bladzijde. Ook literair goed, met mooie beschrijvingen van de omgeving waarin het zich voordoet.
Gevaert Katelijne op 23 december 2008:
In één woord SCHITTEREND! Samen met "De Franse tuinman" ben je voor even in een andere wereld... Het is een ideaal verhaal voor iemand die even wil ontsnappen uit het leven van alledag!
Isabelle Dehasque op 11 september 2008:
Ik vond dat het boek wat traag op gang kwam, maar eens je in het verhaal zit, blijf je lezen. De parallellen uit verleden en heden zijn mooi uitgewerkt, zonder te storen. Romantisch boek, maar toch ook heel menselijk: liefde (al dan niet beantwoord), ontrouw, vriendschap,... Een feel-good-boek, dat het niveau van chick-lit overstijgt.
Myriam op 9 september 2008:
Een heel ontroerend, prachtig verhaal geschreven met zoveel warmte en passie, in één woord: een boek om te koesteren.
Michele Van Ryckegem op 20 augustus 2008:
Het is haar toch weer gelukt om terug een super spannend boek te schrijven. Dit boek voert je mee in de tuin, het is een prachtig beschreven en romantisch verhaal, dit vind ik het mooiste wat ze al geschreven heeft; ik kijk al uit naar haar volgend boek. Een echte aanrader

Gelezen door: Jessy Claes (1 boeken)

Het verhaal sleept je zo mee. Je krijgt zin om het boek buiten te lezen in de tuin. Hoe ze de tuinen omschrijven is zalig. Je kan je ook goed inleven in de personages en zelf meeleven in het verhaal.
Het einde vooral is zalig!
Dit was het eerste boek dat ik van Santa Montefiore las. Ik ben verkocht!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sylvie V. (13 boeken)

Dit is het eerste boek van de schrijfster Santa montefiore dat ik gelezen heb, heel mooi boek, mooie schrijfstijl! De Franse tuinman is één van mijn favoriete boeken.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Katrien Vandenlindenloof (1 boeken)

Een warm boek dat je helemaal doet wegdromen. Niet hoogdravend, gewoon een romantisch boek, ideaal om te genieten onder de zuiderse zon...

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: