Een geschiedenis van de wereld in 10 1/2 hoofstuk

Gelezen door: Norbert De Meyer (139 boeken)

Ik heb wat met Barnes. In zijn korte verhalenbundels (spurtnummers) is hij subliem, met zijn romans (marathon) heb ik het moeilijk. Zo ook met dit werkstuk: tien lang uitgesponnen verhalen(?) die volgens de flaptekst op een of andere wijze aan elkaar kleven. Als de truck er louter in bestaat om via een zinsnede, een naam of een gebeurtenis naar het vorige te verwijzen, is dat maar povertjes.

Toegegeven, Barnes kàn verduiveld goed schrijven, maar soms wil hij niet. Keurige taal, niks op af te dingen en toch… Ik hou niet van dit drammerige toontje, nog minder van die uitleggerigheid, het blijft maar doorgaan zonder enige swung. Er staan mooie dingen in dit boek, het zou verduiveld jammer zijn indien het niet zo was. Maar als ik meer wil weten over het Vlot van de Medusa, als ik snak naar een diepzinnige benadering over de liefde, dan pak ik wel een specifiek boek in dat genre en niet 'Een geschiedenis van de wereld in 10 ½ “wisselvallige” hoofdstuk' (let op het enkelvoud).

Nee, Barnes, je hebt me alweer niet over de hele lijn kunnen bekoren met deze dikke knots.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
superwoman op 7 november 2011:
Indrukwekkend boek maar naar het einde toe begon het me te vervelen. Misschien omdat alleen de eerste hoofdstukken nog wat inhoud hebben. De laatste hoofdstukken vond ik per moment erg moeilijk te lezen.