Klikspaan

Gelezen door: Bart Verdeyen (584 boeken)

Citaat: "Hoewel hij zijn eigen leven achteloos wegwuifde, werd hij toch verrast door wat hij zag toen de ambulancemedewerkster zijn arm optilde om zijn polsslag te controleren. Zijn jas was compleet weggebrand, zijn horloge was verdwenen en toen de ambulancemedewerkster haar hand op zijn verschroeide pols legde, viel de smeltende huid eraf."

In Southhampton is een pyromaan actief. Een aantal avonden na elkaar worden er telkens drie branden gesticht. Het lijkt erop dat de eerste twee branden telkens bedoeld zijn als een afleidingsmanoeuvre voor de derde brand. Het is tijdens die derde brand dat er telkens één of meerdere slachtoffers vallen. Inspecteur Helen Grace en haar team staan voor een raadsel. De slachtoffers van de pyromaan lijken totaal niets met mekaar te maken te hebben en ze woonden in zeer verschillende milieus. Het team tast volledig in het duister tot er een getuige zich meldt die de verdachte van de branden kan aanwijzen.

Het is een brandweerman met een ongezonde interesse voor grote en spectaculaire branden. Hij wordt gearresteerd en ondervraagd, maar er blijven grote vraagtekens. Deze twijfels worden nog groter wanneer er opnieuw brandhaarden uitbreken, terwijl de hoofdverdachte in voorhechtenis zit. Arlidge houdt er in een strak tempo de spanning in. Ondertussen neemt hij de tijd om het karakter van zijn hoofdpersonage Helen Grace verder uit te diepen. De verrassende plotwendingen maken dit boek boeiend tot het einde. Een aanrader voor de liefhebbers van de betere thriller!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Lydia (246 boeken)

Ik wil ze echt allemaal lezen, de boeken van Arlidge! Heel spannend, niet weg te leggen, onderhoudend, kortom alles wat een thriller moet hebben!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sofie (100 boeken)

Alweer een geweldig boek in de Helen Grace-serie!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: