Crooked Herring

Gelezen door: Theo Schippers (104 boeken)

Citaat: "Fortunately, Elsie left behind a diary with notes covering roughly the period in question and I have quoted freely from it. She also left a tape of various conversations that she had covertly recorded, and I have transcribed these as necessary."

Ergens las ik als begin van een review over dit boek: HAHAHA! En zo is het.

Elsie?!
Elsie is de literair agente van de matte, ietwat grijze maar erg humoristische schrijver Ethelred die altijd in real-live amateur-detective verhalen verzeilt. En zij, de nieuwsgierige, beledigende, dominante agente, doet dan mee.
Maar deze keer... O help, van in het begin (ik geef niets weg van de plot) schrijft Ethelred dat Elsie niet zal meevertellen aan dit verhaal, en dit in de toekomst ook nooit zal doen. Hij gebruikt voor dit verhaal wel materiaal van Elsie dat hij nog heeft (audiorecordings, dagboeknotities).
Elsie, wat is er met haar gebeurd??? Van meet af aan zit je in grote spanning. Is ze dood? Hoe is dat dan gebeurd? Is ze naar het buitenland, ergens ver weg? Nou ja, dat alles is voor verder in het boek.

Leuk, absurd, meeslepend goed plot
Eerst lach je je te pletter. In dit mysterie spelen dit keer niet erg veel personages mee, juist heel weinig. Maar wat die allemaal voor gekke streken uithalen, of misschien ook niet. Dit alles leidt tot steeds vreemdere (maar geloofwaardige), absurde en lachwekkende kronkels. Maar het verhaal steekt erg goed in elkaar, en daardoor blijft alles de hele tijd geloofwaardig. Al denk je vaak 'o nééééééé' met een schaterlach. Tenslotte kom je uit bij een fantastisch bedacht einde.

Niet de laatste
Na het boek te hebben gelezen, kan ik begrijpen dat veel lezers vermoedden dat dit de laatste van de Red Herring Mysteries zou zijn. Maar er is ondertussen een nieuwe verschenen. Benieuwd wat dat zal geven!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: West Wittering