Heilige honger

Gelezen door: andrea melsen (2 boeken)

Citaat: "De Liverpool Merchant naderde langzaam de kust in een reeks zware regenbuien, als een vrijer die zo sterk tot zijn geliefde aangetrokken wordt dat hij zich niet laat afwijzen. Van tijd tot tijd was er een glimp te zien van de verre boog van de Sierraleoonse bergen, om weer op te lossen in de lage banken van cirrus die zich in het oosten opstapelden. Na drie van zulke dagen klaarde het weer op en gingen ze voor anker in elf vadem."

"Heilige honger bezit alle kenmerken van een goed opgebouwde thriller" schrijft Sunday Telegraph, maar het is meer dan dat. Het geeft een beeld in geur(!) en kleur van hoe het er op slavenschepen in de 18e eeuw aan toe moet hebben gegaan.
Weliswaar zijn voornamelijk de blanken aan het woord en niet de slaven, wel de slavenhandelaars enzovoort.

Het verhaal verloopt vlot, leest dus vlot en is doorspekt met scheepstermen, prachtige beschrijvingen en goede karakteromschrijvingen. Met andere woorden, goede lectuur, goed geschreven en spannend!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Wim Coddens op 24 december 2008:
Prachtig boek dat boeit van begin tot einde. Vooral de dubbele verhaallijn (perspectief van de slavenhandelaar versus de meer menselijke scheepsdokter) maakt het interessant. Geeft een goed inzicht in de bloeiende driehoekshandel (Engeland -> Afrika -> Amerika) uit de 17/18de eeuw. Ook de normen en waarden uit de samenleving van die tijd worden mooi verhaald.
Zeer verdiende prijs (Bookerprize denk ik) voor de auteur.