What is the what

Gelezen door: Kaat Rykaert (1 boeken)

Ik heb het boek net uit en het verhaal zit echt onder mijn vel. Het is een prachtige en tegelijk hoopvolle roman waarin een beeld wordt geschetst van het schrijnende leven van een Lost Boy. Dit kan je niet lezen zonder dat het je raakt!

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Marina Marissen op 19 mei 2008:
Wat is de Wat (Rothschild & Bach, 2007) is een epische roman over de burgeroorlog in Soedan, gezien door de ogen van de jongen Valentino Achak Deng. Het is een compromisloos, humoristisch en avontuurlijk boek over de waanzin van de oorlog en de realiteit van vluchtelingen.
Eggers heeft vier jaar aan deze roman gewerkt. In 2003 reisde hij met Valentino Achak Deng naar Zuid-Soedan waar Deng werd herenigd met zijn familie.

Wat is de wat is het verhaal van een jongen op de vlucht in het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan. Zijn reis brengt hem in contact met vijandelijke soldaten, rebellen, hyena's en leeuwen, ziekte en hongersnood. Onthullend en ontluisterend, opwindend en hartverscheurend, een onmisbaar boek.
op 13 februari 2008:
Dit boek is ook verschenen in het Nederlands. Het is prachtig, schrijnend, verrassend...kortom een echte aanrader! Maar het blijft aan je ribben kleven...meer dan dat zelfs nog!