Gelezen en Goedgekeurd

Gelezen door: Norbert De Meyer (138 boeken)

Verhalenbundels. Ik schreef het eerder al: wie geeft ze nog uit en vooral wie leest ze nog? Deze bundel is van een heel wisselend allooi, omdat de auteurs eveneens van een wisselend allooi zijn. Bekend zijn ze allemaal, maar dat is nog geen kwalitatieve referentie noch garantie voor hoogstaande literatuur. Toch steken enkele hoofden met kop en schouder boven het moeras uit. Wie dat wel mogen zijn, laat ik aan de smaak van de lezer over.

Is het binnenin niet altijd veel soeps, de verpakking mag er best wezen: een compleet in Lievevrouwblauw uitgedost boek, tot blauw-op-snee toe, zoals het plechtige communiemissaal dat ik zo liefkozend ter hand nam omwille van het goud-op-snee. Waar een boek al niet goed voor is.
Wat deze blauwe bundel dus niet is: een literaire hoogvlieger. Wat het wél is: een leuke, eigenwijze staalkaart van een aanstormend, hedendaags en gesetteld Vlaams schrijversgenootschap. Een gezellig leesbaar onderonsje als tussendoortje. Een proevertje om het grotere werk onder handen te nemen.
En ook: dit blauw oogt sjiek in de boekenkast.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Dennis P. op 21 december 2008:
Ik ben één van die mensen die ze leest, met meer goesting dan ooit zelfs! Wie werkte er mee met deze bundel? Je moet wat name-dropping doen, Norbert, hoe moeten we anders het sap in de mond krijgen? De kaft vind ik lelijk, maar ach. Ik ben'ns benieuwd.