Een lied aan de hemel

Gelezen door: André Oyen (3525 boeken)

Citaat: "Met vreugde en ontzag in zijn stem zei Ossie eenvoudig: ’Dames en heren, de eerwaarde dokter Martin Luther King.’ En daar was hij, lachend, knikkend,z waaiend, een gewone zwarte man, van doorsnee-lengte en met een doorsnee-uiterlijk, die de dromen van miljoenen op zijn schouders, meedroeg. "

Maya Angelou werd Wereldbekend werd door het autobiografische Ik weet waarom gekooide vogels zingen. Een lied aan de hemel, inmiddels het vijfde deel van haar autobiografie is in die mate uitermate boeiend omdat ze ons heel geëmotioneerd verslag doet over de moorden op Malcolm X en Martin Luther King jr. Mensen die ze van heel dichtbij kende en die haar na aan het hart lagen.

In Een lied aan de hemel vinden we Maya Angelou terug als een zeer integere vrouw die van het leven houdt en ervan wil genieten. Ze wil doen wat ze wil, huilen wanneer ze wil, liefhebben wanneer ze wil en in opstand komt tegen eenieder die die zaken privileges vindt voor een blanke gemeenschap.

Een lied aan de hemel is een warm boek dat de lezer een uitermate knap geschreven handleiding geeft om te begrijpen waarom gekooide vogels zingen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: