Het bloed kruipt

Gelezen door: hugo van der wildt (765 boeken)

Stoppen ze dan ons in dezelfde gevangenis? Om het antwoord te weten op deze vraag moet men deze thriller lezen; Zeer goed en een aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (632 boeken)

Citaat: "Voor het eerst in zijn leven vraagt hij zich af of hij blij is dat Thomas zijn broer is. Onmiddellijk verwijt hij zich dat hij zoiets lelijks denkt. Thomas is alles wat hij heeft. Alles wat hij ooit heeft gehad, alles wat hij ooit zal hebben."

Na zeven jaar opsluiting komt Ciaran Devine vrij. Op twaalfjarige leeftijd bekende hij dat hij zijn pleegvader vermoordde omdat hij zijn oudere broer Thomas geregeld aanrandde. Thomas heeft ook een tijdje vast gezeten, maar is al geruime tijd op vrije voeten. Hij werkt in een restaurant en wacht op de vrijlating van zijn jongere broer. Rechercheur Serena Flanagan was er zeven jaar geleden bij toen Ciaran zijn bekentenis deed. Ze heeft nooit geloofd dat Ciaran de moord pleegde.

Ze heeft al die jaren zijn manipulatieve en gewelddadige broer Thomas verdacht. Ook reclasseringsambtenaar Paula Cunningham gelooft dat Ciaran zijn broer heeft gered van een lange gevangenisstraf door de schuld op zich te nemen. Wanneer Ciaran vrijkomt, neemt de invloed van Thomas op zijn broer met de dag toe. En wanneer op een dag de zoon van de pleegvader van de twee broers in een verlaten steeg wordt vermoord, begint er een klopjacht op de twee broers. Wie van de twee is de echte moordenaar? Stuart Neville slaagt erin zijn lezers lang te laten twijfelen over de identiteit van de dader. Goed uitgewerkte en meeslepende thriller.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: