Eten Bidden Beminnen

Gelezen door: Regine Ryckoort (11 boeken)

Citaat: "Ik stap uit de kleedkamer en presenteer mezelf aan de verkoopster. Ze knippert niet met haar ogen. Ze kijkt me aan als een museumcurator die probeert de waarde van een vaas te schatten. Een nogal groot uitgevallen vaas.
Ik probeer het nog één keer. 'Misschien zie ik eruit als een buffelmozzarella?'
Oké, misschien, geeft ze toe, met een miniscuul glimlachje. Misschien ziet u er een kléin beetje uit als een buffelmozzarella."

Eten, bidden, beminnen is zo'n boek dat doet nadenken over het leven. Het geeft aan dat er misschien nog veel meer uit het leven te halen is, dan wat het nu is.
De schrijfster heeft een flinke portie levenservaring -haar zoektocht in Italië, India en Indonesië- neergepend, die voor iedereen wel op een of andere manier herkenbaar is. Met ernst maar ook met humor heeft ze haar verhaal opgetekend om het luchtig te laten lezen door iedereen die openstaat voor meer dan het dagelijkse.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Mia op 18 december 2017:
Ja, ik herken me - zoveel jaren later-wel in het commentaar. Ik vond de structuur mooi. De stijl vond ik soms nogal schreeuwerig.

Gelezen door: Friedel Herbosch (1 boeken)

Ik kreeg dit boek cadeau van een goede vriend en was een beetje teleurgesteld omdat ik geen lezer van reisverslagen ben. Ik voelde weerstand tegen het boek omwille van de titel maar ik nam het enkele maanden later toch mee op vakantie en vond het zo humoristisch en vlot geschreven dat ik het helemaal niet erg vond dat het regende en koud was.

Het boek werd me erg dierbaar omdat ik er kracht uit kon putten voor mijn eigen leven. Het is leerzaam zonder drammerig te zijn, warm, menselijk, zeer herkenbaar, gewoon een boek dat ik niet meer wil missen.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
andrea melsen op 25 augustus 2009:
Helemaal niet mee eens! Ik vond het een prachtboek en heb er enorm van genoten. Ik kan me voorstellen dat iemand anders er geen behoefte aan heeft en het allemaal voor bekeken houdt, maar voor anderen kan het geestverruimend zijn. Ben je op een geestelijke zoektocht? Lees dan dit boek!
Hilde Broeckx op 18 juli 2008:
Ik ben er niet door geraakt, wat een hoop gezever van een labiel vrouwmens. Saaie chicklit.

Gelezen door: Debora De Backer (12 boeken)

Ik had dit boek gekregen en eerlijk gezegd moest ik me er door worstelen. Ik kan niet zeggen waarom dit zo is. Maar ik heb het niet aan de kant gelegd, wel degelijk uitgelezen!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: