Het verschil

Gelezen door: Andr├ę Oyen (3449 boeken)

Citaat: "Ik was, begreep ik, aan deze reis begonnen om een verhaal af te maken of er mij van te verlossen; om een punt achter de oorlog te zetten. Maar hoe verder ik in dit verscheurde land reisde hoe dieper ik in dat verschrikkelijke verhaal verzeild was."

Op een elfde november (nationale feestdag ter gelegenheid van de wapenstilstand van WOI) reizen de auteur en drie mannen met een humanitaire opdracht naar de Balkan waar een oorlog woedt die bij buitenstaanders afschuw en ontzetting oproept maar anderzijds toch ook op alle mogelijke manieren gemanipuleerd wordt.

De auteur, die op dat moment fysiek ziek is, voelt zich er psychisch ook allesbehalve lekker bij als ze geconfronteerd wordt met al dat zinloos geweld enerzijds en de hypocrisie anderzijds. Om zich een beetje te kunnen handhaven duikt ze regelmatig terug in het verleden of is ze op zoek naar woorden om haar verbijstering te kunnen uitdrukken. Deze reis is in alle opzichten een confrontatie voor de auteur waar ze met elke vezel van geest en lichaam bij betrokken is.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: