O heer waar zijn uw zijstraten

Gelezen door: André Oyen (3523 boeken)

René werd in Madagascar geboren uit een zwarte moeder en een blanke vader en noemt zichzelf daarom wel eens in een dronken bui de liefdesbeet van twee werelden. Hij weet als verstekeling op een schip naar Portugal over te steken. In Lissabon ontmoet hij Amber, een beeldschone jonge vrouw die hem uitnodigt om samen met haar een treinreis doorheen Europa te maken. Deze treinreis werd georganiseerd in het teken van de eenmaking van Europa en de initiatiefnemers willen op deze manier de inwoners van de verschillende lidstaten mekaar beter laten leren kennen.
René heeft niets van zichzelf, maar in het gezelschap van deze mooie mysterieuze dame, die door haar medereizigers ‘la trista Turca’ wordt genoemd, heeft hij alles. Zij bezorgt hem nieuwe kleren en geld en voor de rest wordt in de trein gezorgd. Alhoewel de medepassagiers uit alle mogelijke uithoeken van Europa komen, blijft René door zijn huidskleur toch een vreemde eend in de bijt. Vaak wordt hij argwanend bekeken en heel wat mensen vragen zich af wat zijn chaperonne eigenlijk in hem ziet. René vraagt zich dat zelf ook af. Wanneer hij het duivels plan waar ze hem wil voor gebruiken doorheeft, is hij reeds zo verliefd op haar dat hij zich gewillig in het avontuur stort dat zij keurig bedacht heeft. De gevolgen van dit avontuur brengen op een onbehaaglijke manier zijn leven totaal in de war.

O Heer, waar zijn uw zijstraten? is een briljante roman van de Vlaamse auteur Kamiel Vanhole, die op een heel originele manier diverse actuele thema's aansnijdt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: