Rode rozen en tortillia's

Gelezen door: nina kok (2 boeken)

Dit is een boek dat heel erg speelt met liefde in relatie tot eten. Het gaat over intriges tussen Pedro en Tita, Tita's zuster en een soldaat. Elk hoofdstuk begint met een recept dat Tita maakt. De verteltijd is 1 jaar, omdat er precies 12 hoofdstukken zijn en elk hoofdstuk vertegenwoordigt een maand. Ik raad het iedereen aan om dit boek te lezen, het is een klassieker en er is afgelopen jaar een vernieuwde versie uitgekomen, die enorm mooi is. De oorspronkelijke titel van het boek is Como aqua para chocolate.

 | Reacties (4)Delen |
4 reacties:
Nadine Labio op 26 juli 2011:
Héél mooi liefdesverhaal, mooi en lekker geschreven boek.
Katrien Schulz op 14 augustus 2008:
Een zalige magisch-realistische roman die je meeneemt naar een sprookjesachtig Zuid-Amerika. Het water loopt je in de mond door te lezen over de met liefde bereide gerechten die Tita voor haar onbereikbare liefde Pedro maakt.
Elke Demeyer op 19 maart 2008:
Heel vlot geschreven boek. De hoofdstukken zijn heel origineel volgens maand en recepten ingedeeld. Verschillende thema's zoals liefde, familie, cultuur, drama, magie, koken,... komen aan bod. Het boek vraagt om in één ruk uitgelezen te worden.
Elisabeth Francet op 13 december 2007:
Mooi en uitermate wreed liefdesverhaal. Blijft me na al die jaren nog steeds bij...de recepten geven er een extra dimensie aan. Ook de verfilming is ijzersterk!