De Da Vinci code

Gelezen door: Gerrit Janssens (55 boeken)

Citaat: "Hij deed een uitval naar het dichtstbijzijnde schilderij dat hij zag, een Caravaggio. Saunière greep de vergulde lijst en trok het meesterwerk naar zich toe totdat het loskwam van de muur en de zesenzeventigjarige man met het doek over zich heen achterwaarts op de grond viel."

Professor Robert Langdon, expert in religieuze symboliek, is verdachte nummer één, als blijkt dat de conservator van het Louvre vermoord is. Met de hulp van een jonge agente weet hij uit de handen van de Franse politie te blijven en raakt hij betrokken in een machtsstrijd binnen de Kerk. Dit boek zet ons vrouwbeeld aardig op zijn kop. Dan Brown levert een heerlijke thriller af, waarin heel wat info over kunst, geschiedenis en religie werd verwerkt. De these die hij uiteenzet is aardig opgebouwd en levert op zijn minst een boeiende manier om anders naar de vrouw in het Westen te kijken.

 | Reacties (31)Delen |
31 reacties:
Lore op 16 november 2010:
Natuurlijk een heel bekende naam, maar het boek is al die faam echt wel waard. Alhoewel ik moet zeggen dat ik Het Berninimysterie nog beter vind, dat is echt het beste boek van Dan Brown.
Michiel Toelen op 20 september 2010:
Ik vind dit een geweldig boek, ik hou van boeken waarin fictie en realiteit verweven zijn met elkaar. Ik had het geluk dat mijn moeder voor haar verjaardag de luxe editie van het boek had gekregen. Het las heel vlot en de mooie afbeeldingen spraken mij nog meer aan om de volgende bladzijdes te lezen. Volgens mij is Dan Brown een hele goede schrijver, nu ligt Het Bernini Mysterie op mij te wachten, hopelijk is hij even goed.
Kurt op 24 maart 2009:
Het Berninimysterie ligt te wachten naast mijn beddeke, nog van da dus. Is schitterend boek dat zeer vlot leest.
Thomas op 14 februari 2008:
Ik vond het een erg doordacht verhaal. Het was ingewikkeld, maar alles zat toch goed in elkaar. Voor mij was dit boek niet alleen ontspannend, het was eveneens leerrijk. Het bevatte informatie waarvan ik nog nooit had gehoord. Maar tegelijkertijd is het erg geloofwaardig. Ik vond het leuk om al die zaken op zo’n manier te leren kennen. Het was ook interessant dat je de link met de realiteit kon leggen. Er waren zaken in het verhaal die ik herkende met de realiteit, en dat maakte het lezen voor mij aangenamer. Zo kwam ik bijvoorbeeld meer over het Louvre te weten dan ik al wist. Zo ook de stad Parijs die wordt beschreven. Wat ik minder vind aan de verhaalopbouw waren de momenten waarop lange stukken geschiedenis worden uitgelegd. Het is weliswaar interessant, maar in een spannend boek als dit is dat niet wat je wil lezen. Vooraf had ik gehoord dat het een ingewikkeld verhaal was, daarom begon ik niet erg enthousiast met het lezen, maar uiteindelijk is het maar even doorbijten in het begin en dan leest het als een trein. Ik zou het aan iedereen die graag leest zeker aanraden.
Saskia op 19 december 2007:
Schitterend boek, maar de film daarentegen heb ik afgezet.
akllouch hanan op 9 december 2007:
Ik heb dit boek vorig jaar gelezen en was ook zeer sceptisch eerst. Ik begon omwille van de enorme hype errond. Heb hem in twee dagen uitgelezen, zo meeslepend en boeiend vanwege het thema. De film daarentegen heb ik na een 20-tal minuten stopgezet omdat ie naar mijn mening inbreuk doet op het boek.
Elisabeth Francet op 4 oktober 2007:
Spannend verhaal, maar zou beter van meet af aan als filmscenario geschreven zijn (maar dan wel met een andere cast aub!), evenals Het Bernini Mysterie. Laat Harrison Ford de hoofdrol spelen, zet daar Jodie Foster bij en laat Steven Spielberg het hele boeltje regisseren en je hebt een paar superspannende avonturenfilms. Ik hou namelijk niet van pageturners waar het taalgebruik zo eenvoudig is dat je een geeuw soms niet kunt onderdrukken. Literatuur kan ik het zeker niet noemen.
vandevelde willy op 6 maart 2007:
Dit boek moet door iedereen gelezen worden. Ik heb het uitgelezen in één stuk.
sylvie smeets op 13 november 2006:
Ik heb boek op twee dagen uitgelezen, het verhaal liet me niet los. Ik vond het zeer spannend.
David op 13 november 2006:
Eén woord: schitterend!
Patrick Malfliet op 3 november 2006:
Alhoewel ik ook mijn bedenkingen heb bij de hype rond dit boek, kan ik niet ontkennen dat het spannend is en vlot leest. De theorieën zijn knap opgebouwd, maar het einde is inderdaad flauw. Besluit: lekker ontspannende lectuur, geen grote literatuur.
Claude Bonvin op 2 november 2006:
Spannend, vlot leesbaar en beter dan de film.
r.brink op 16 oktober 2006:
Met veel moeite heb ik het uitgelezen, hoe kan iemand zoveel onzin bij elkaar sprokkelen. Jammer van de tijd die ik er aan heb besteed het verhaal ben ik ook totaal vergeten omdat het geen enkele realiteit bezat.
Robbin op 14 september 2006:
Een superverhaal met onverwachte wendingen. Het fantastische vind ik dat er zoveel echte dingen in verwerkt zitten. Ook is het zo geweldig dat werkelijkheid en fantasie zo met elkaar verweven zijn. Het stemt je in ieder geval tot nadenken ...
Jan op 8 juli 2006:
Zalig!
Vivyana hernandez op 21 juni 2006:
Het is een spanend boek dat over de religie (katholiek) gaat. Niet zo veel mensen spreken daar over en ik vind het prachtig dat het hier wel gebeurt...
Noël op 29 mei 2006:
Ik kan de hype van dit boek (en de film) niet begrijpen. Het is ronduit in elk genre een slecht boek, zowel als thriller, pseudowetenschap, literair...

Maar ja, soms denk ik dat we nog niet veel verder geëvolueerd zijn dan de Romeinen: geef het volk brood en spelen...
Wouter Willems op 6 maart 2006:
Ik vond dit boek fantastisch. De vlotte leesstijl and interesante weetjes deden me de das om. Het beste van het boek vond ik het feit dat alles op geschiedenis gebaseerd was, maar toch verdraaid werd om de fictie enorm spannend te maken.

Het is een zeer verslavend boek en ik las het in 2 dagen uit. Het feit dat ik met tegenzin een boek weg leg, al dan niet om te gaan slapen, betekent al veel. Het deed me achteraf hard nadenken over godsdienst. Als mensen tot zulke dingen in staat waren voor 'God' en nu nog altijd hetzelfde blijven doen, deed me even slikken. Subtiele verwijzing naar het geval 'Israël'.

Ik heb ook al Het Bernini Mysterie achter de 'kiezen' en het deed me nog meer nadenken over godsdienst, want het gaat hier ook vooral over godsdienst. Ik heb nu ook meer respect voor katholieken.
Kortom, een aanrader dus.
Louisiane Fourdin op 22 februari 2006:
Spannend van begin tot het einde.
Onwaarschijnlijke ontdekkingen.
Geschiedkundig interessant.
Eevoudige schrijfstijl.
Leesbaarheidsgraad : groot.
Leesplezier verzekerd.
ann de turck op 26 januari 2006:
Uitgelezen in 1 nacht.
Het tweede boek van Dan Brown minder en gelijklopend.
Het derde boek iets totaal anders en even spannend als eerste.
Nele Ceuppens op 26 december 2005:
Een heel spannend boek, gewoon niet weg te leggen! Ik ben er 's avonds mee begonnen , 's ochtend herbegonnen en 12u later was het boek uit.

Voor liefhebbers van het genre, 2 aanraders:
- De acht
- De naam van de roos
leen de backer op 22 december 2005:
Een spannend boek, wel liefst in één keer uit te lezen, of je kunt echt niet meer volgen, het tweede boek bevat herhalingen maar ik had dit liefst eerst gelezen omdat de suspense echt wel groter is. Mijn geschiedkundige achtergrond is wat mager voor de finesses, maar misschien is dat maar goed, want alles schijnt niet te kloppen, maar moet dat?
Claire Bracke op 28 november 2005:
Ik had er al veel over gehoord en gelezen dus had ik verwacht ontgoocheld te worden zoals dat wel eens het geval is met zulke hypes, maar ik was er helemaal wild van! Tot op het einde...hoe teleurstellend! Maar tot het voorlaatste hoofdstuk dus zeer bekoorlijk.
Petra Van Loocke op 18 november 2005:
Het eerste boek dat ik van Dan Brown gelezen heb en hier zat het verrassingselement er nog het meeste in. Dus dat is wel een voordeel tegenover zijn andere boeken. Ik heb zijn 4 boeken nu gelezen en 'k moet zeggen, 't is zowat allemaal hetzelfde en op d'een duur niet echt geloofwaardig meer.
Inge op 17 november 2005:
Heel goed boek, leest heel gemakkelijk. Ik had onmiddellijk zin om meer te lezen van Dan Brown. "Het Bernini Mysterie" ligt klaar op mijn nachttafeltje om verslonden te worden.
kitty op 16 november 2005:
Spannend boek omdat het toch wel je nieuwsgierigheid aanwakkert...Het einde vond ik jammer genoeg niet wat ik ervan verwacht had.
Lizy op 13 november 2005:
Ik hou van boeken waarin fictie verweven wordt met geschiedenis, in dit geval de geschiedenis van de godsdienst. Terwijl het boek gaat over de zoektocht naar een moordenaar doet ze je nadenken over hoe de interpretatie van de godsdienst toch bepaald wordt door de mens zelf.
Meer mensen zouden dit moeten beseffen dan zou er meer respect zijn voor ieders godsdienstbeleving.
Dennis op 13 november 2005:
Spannend maar een zeer ontgoochelend, in de zin van Hollywoodiaans, einde.
Anne-Mie op 13 november 2005:
Fantastisch boek. Echt eentje om in je boekencollectie te hebben. En ik ben heel kieskeurig. Vooral de vlotte leesstijl en de vele weetjes wisten mij te bekoren.
Kelly op 13 november 2005:
Ik vond het boek zeer spannend. Het is een combinatie van fictie gemengd met een beetje realiteit.
filip surmont op 9 november 2005:
Dit is toch wel een erg matig boek. Dit komt ervan als geschiedenis niet meer belangrijk wordt gevonden. Dan kan een man als Dan Brown wegkomen met pseudwetenschap en schijnkennis. En elk hoofdstukje laten eindigen met een cliffhanger: flauw.

Gelezen door: Jeroen_V (1 boeken)

Vanaf het eerste moment wordt de spanning in het boek gecreëerd. Naarmate het boek vordert blijft deze spanning maar stijgen, waardoor je de neiging hebt om het in één ruk uit te lezen. Tussendoor wordt je in aanraking gebracht met de geschiedenis van geheime kringen, Leonardo Da Vinci (die de rode draad in het verhaal vormt) en de Kerk. Het boek is ideaal voor mensen die zelf graag geheimen en beschrijvingen willen oplossen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Kraak de code. Ik vond het een spannend verhaal met onverwachte wendingen, maar ik had er meer van verwacht. Het was het boek dat je moest gelezen hebben, maar ik vond het een beetje overgehyped. Het boek had wel een goed plot. En einde dat je totaal niet had verwacht.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: yentl biesemans (1 boeken)

Het is geen makkelijk boek om te lezen, je zou eigenlijk al veel begrippen moeten kennen van de Kerk en ook wat van de geschiedenis ervan.  Het boek is heel goed geschreven door Dan Brown. Sommige vinden het andere boek Het Bernini mysterie beter maar ik vind ze allebei wel goed. Laat je niet afschrikken door van de dikte van het boek, het is zeker een aanrader om het te lezen. Je kan er ook veel dingen uit leren en het verhaal zit goed in elkaar. De hoofdrolspelers zijn Robert Langdon dan heb je Sophie, dat is de kleindochter van de conservator die vermoord werd door een albino genaamd Silas. De kritiek die vaak gegeven wordt is dat het verhaal te langdradig is maar als je je echt verdiept, heb je zeker de neiging om verder te lezen. Het is een zeer goed opgebouwde thriller en er bestaat ook een film van voor de filmliefhebbers.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Koen Rens (1 boeken)

Dit is een geweldig, meeslepend, spannend, bijzonder en intrigerend boek! Ik lees enorm graag de boeken van Dan Brown, een meester-auteur.
Alle boeken die ik van hem heb gelezen tot nu, zijn meeslepend genoeg om hem in één adem uit te lezen, non-stop.

Een persoonlijke aanrader voor iedereen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Monia (24 boeken)

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Liliane Daniels (21 boeken)

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Kobe Parmentier (1 boeken)

In De Da Vinci Code sleept Dan Brown je vanaf de start mee in een razend spannend verhaal. Hij bewijst met dit boek dat een thriller tegelijkertijd spannend en intelligent kan zijn. Ondanks alle historische en culturele informatie, leest het verhaal verrassend vlot. Eens je begint te lezen, is het heel moeilijk om te stoppen. Dan Brown schrijft meeslepend en hij geeft lang niet alles van tevoren weg. Je zit zo in het verhaal dat je de raadsels mee wilt oplossen, en dat vind ik juist zo goed aan dit verhaal. Ik ben er zeer tevreden over en ben zeker van plan om een volgend boek van Dan Brown te lezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Parijs