Rusteloos

Gelezen door: Isabelle Step (2 boeken)

Citaat: "Ze trok een hoek van het vloerkleed weg, pakte een schroevendraaier uit haar tas en wrikte de losse spijkers uit een kort stukje vloerdeel. Onder de vloer zat een pakje dat in wasdoek was gewikkeld waarin haar Lily Fizroy-paspoort, een kwart flesje whisky en drie biljetten van vijf pond zaten. Ze stopte er nog vijf pontd bij en deed alles weer toe."

Dit boek hield me tot op het einde gevangen. Spanning in tijden van oorlog, spionage en de gevolgen van verraad en bedrog. Het verhaal van de moeder in het verleden, het verhaal van de dochter in het heden en het verhaal van de verwikkelingen 30 jaar na de oorlog van de moeder en de dochter. Niet een zoveelste triller maar een heerlijk, spannend boek!

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Fieke Van der Gucht op 1 januari 2008:
De auteur wist mij warempel mee te sleuren in de paranoïde sfeer die dit verhaal typeert. Want zelfs zij die je het meest na aan het hart liggen, blijken niet altijd te vertrouwen. Met elke bladzijde was ik, samen met het hoofdpersonage, meer en meer op mijn hoede. En dan nog slaagde William Boyd erin mij te verrassen! Heerlijk!
Kathleen Van Steenkiste op 30 november 2007:
Ik vond dit boek zeer boeiend! Het verhaal neemt je mee - zelfs tot in België. Je krijgt een intrigerend portret van twee vrouwen, moeder en dochter, die elkaar in één verhaal een klein beetje terugvinden, een andere kijk krijgen. Een pareltje onder spionageliteratuur én romans. Lezen dit boek!