Angst

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Om halfzeven liep Walter nog steeds te ijsberen in de bijna lege ondergrondse parking. In tweestrijd. Hij vervloekte zichzelf. Zijn vastberadenheid was met de minuut geslonken, tot ongeveer de omvang van zijn biceps. Verwaarloosbaar dus."

Weer een geweldig boek van Luc Deflo! Angst gaat over de ondergang van een bankbediende. Zijn hele leven zet hij zich voor de volle 100% in voor zijn werk, maar als puntje bij paaltje komt, wordt hij op een zijspoor gezet en gaan anderen met de pluimen lopen. Walter Vandamme, de bediende, komt –door een aantal verkeerde keuzes en inschattingen- terecht in een situatie die niet alleen zijn carrière maar ook zijn privé-leven in mekaar doet stuiken.

Zoals in al zijn boeken heeft Luc Deflo ook nu weer prachtige karakterschetsen neergezet en gezorgd voor de nodige spanning en sfeerschepping. Doordat het hoofdpersonage een gewone man is die door allerlei toevalligheden zijn ongeluk zelf in de hand lijkt te werken, voel je je zo betrokken dat je eigenhandig zou willen ingrijpen. Luc Deflo heeft er weerom voor gezorgd dat je zijn boek in één adem uitleest!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: