Steen der wijzen

Gelezen door: Claude Bonvin (744 boeken)

Een nachtmis in de dom van Keulen ontaardt in een bloedbad. De daders verdwijnen spoorloos met hun buit: het relikwie van de bijbelse Wijzen uit het Oosten. De getuigenis van de enige overlevende zorgt voor opschudding in het Vaticaan.
Een adembenemende thriller en een waar je iets van opsteekt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Hermine Couvreur (9 boeken)

Ondanks mijn grote interesse voor geschiedenis, symboliek, geloof enz... heb ik van dit boek niét genoten. Ik ben nu wel op de hoogte van een aantal gegevens en ga wel proberen meer te weten te komen maar dàt was toch niet de eerste bedoeling van de schrijver van dit boek, neem ik aan. Ik vond het begin veelbelovend en spannend, al had ik wel wat moeite met de opbouw. Vanaf het moment dat de hoofdpersonen elkaar ontmoetten, dacht ik dat het vlotter zou lezen. Jammer genoeg werd het dan ook ongeloofwaardiger. De opeenvolging van gevangen en op-het-laatste-gevaarlijke-nippertje-ontsnapt, de heel-goed-van-pas-komende kennis en kunde van elk van de hoofdpersonen vond ik wat goedkoop.

Dat hoogstandjes van de moderne technologie die eeuwenlang verborgen kwesties op het spoor komen en zelfs bijna oplossen, lijkt me een verwaande opstelling. Een aantal zaken werden te weinig uitgediept: Seichan verdwijnt spoorloos. Dat irritéért me meer dan dat het spanning oproept. Wat met de échte gouden sleutel? Ik kan dit boek echt niet vergelijken met een Dan Brown. Het doet me meer denken aan de eveneens door mij verguisde Dochter van God van Lewis Perdue.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: