De laatste zucht van de Moor

Gelezen door: Ilse Anné (30 boeken)

Citaat: "Als liefde niet alles is, dan is ze niets"

Bedrog, haat, wraak en moord vormen de ingrediënten van een spannend verhaal waarin alles uiteindelijk om de liefde draait: verzengende peperliefde, moederliefde, liefde voor schoonheid en kunst. Rushdie is een rasverteller met een uitzonderlijk rijke verbeelding. Luchtig en spitsvondig verweeft hij de lotgevallen van de families Da Gama en Zogoiby met de Indiase geschiedenis en religieuze kwesties. Rushdies taal is zwierig, bijna barok en krioelt van woordspelletjes en persiflerende verwijzingen naar film, muziek en literatuur. Een wervelend boek dat je onderdompelt in een heel eigen wereld.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Britt Janssens op 6 december 2006:
Dit is een geweldig boek, een beetje in de stijl van de grote familiesaga's van Garcia Marquez. Tegen de achtergrond van de ingrijpende ontwikkelingen in de Indiase maatschappij, volg je de gepeperde familiegeschiedenis van de Da Gama's en Zogoiby's. Ik kan het alleen maar eens zijn met Ilse's rake omschrijving. Een echte aanrader!
marc wouters op 30 november 2005:
Overweldigend hoe hij over zeer uiteenlopende thema's zoals ziekte, geweld en hebzucht, op een meer dan boeiende manier vertelt, via een chroniek van een niet zo alledaagse familie.
Uitgelezen literatuur (in één ruk zelfs) voor wie eens 'eventjes van de aardbol wil verdwijnen'...