Laten wij aanbidden

Gelezen door: lens (1 boeken)

Citaat: "De keuken waar mama stief bevindt zich aan de achterkant. Kijk, hier is een foto van haar op de dag dat ze stierf. Ze kreeg een beroerte bij het schoonmaken van het fornuis. Zo stelde de dokter het. Zoals ze daar ligt, met haar hoofd in de oven, blijft haar gezicht natuurlijk voor jouw verborgen, maar je kunt nog wel zien dat ze haar kousen heeft afgestroopt voor het schoonmaakwerk."

Het boek speelt rond 1900 in Cape Breton Island. De jonge pianostemmer James wordt met zijn kindbruidje Materia verbannen naar een eenzaam huis op een klif. Ze trouwt tegen de zin van haar ouders in met hem. Daar begint de adembenemende geschiedenis van de familie Piper.

Het verhaal wordt niet vanuit één persoon verteld, maar vanuit een hele serie. Daardoor krijg je inzicht in alle karakters en zelfs sympathie voor de grootste booswichten. Steeds weer doen de hoofdpersonen elkaar de vreselijkste dingen aan, offeren zich op, vermoorden elkaar uit liefde, plegen incest en alles blijft toch begrijpelijk als je door de ogen van ieder apart kijkt.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
elly van camp op 4 juli 2008:
Ik heb dit boek twee keer gelezen met een periode van vijf jaar ertussen en ik heb er telkens enorm van genoten. Het boek zit meesterlijk in elkaar en je leest het uit in een flinke vaart.