De voorlaatste droom

Gelezen door: Leen Van den Heuvel (4 boeken)

Citaat: "Ze rustten op de vloer, de onmiskenbare glimlach van de liefde op hun lippen, verstrengeld in een stille, waardige omhelzing, van top tot teen gekleed in het ongerepte wit van een pril bruidspaar. De deur moest worden ingetrapt nadat ongeruste buren alarm hadden geslagen over de stilte en rust die in de woning heersten. Al enkele dagen kwam Joan Dolgut niet meer buiten om brood te kopen en waren de kwijnende klanken van zijn piano, waaraan iedereen gewend was geraakt, niet meer te horen. Ze moesten al een dag of twee, drie op de vloer van de donkere keuken liggen, maar hun lichamen straalden nog steeds de verkilde warmte van een verloren liefde uit."

Het verhaal begint in Barcelona, waar op een dag aan twee mensen wordt gevraagd om de lichamen te identificeren van hun respectievelijke vader en moeder, die in een appartement zelfmoord hebben gepleegd. De zoon van de man en de dochter van de vrouw proberen te ontrafelen wat het leven van hun ouders heeft bepaald en waarom dit tot de dood heeft geleid.

Ik heb dit boek graag gelezen. Het heeft mijn aandacht kunnen vasthouden en ervoor gezorgd dat ik steeds verder wilde lezen. De vlotte schrijfstijl en de duidelijke structuur zijn een groot pluspunt. Het is een roman vol liefde, intriges, actie en spanning. Het smaakt naar meer.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: