Het aapje dat geluk pakt

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Vrouwen vallen elkaar om de hals, meisjes voeren op nogal opgewonden toon gesprekken waardoor Warnke even denkt dat ze Ruzie hebben. Er zijn mensen met bloemen. Hij ziet een groep jongens met bierflesjes, ze lachen hard en Warnke vermoedt dat ze hem uitlachen. Hij houdt van zachte stemmen, ook in geval van nood zou hij weigeren opgewonden te praten."

Het is een dun boek, ik las het dan ook op een uurtje of twee uit. Het leest als een trein, de dialogen zijn haarfijn, de karakters zijn lekker. De setting is realistisch, de plot misschien een tikkeltje gewoontjes, maar alles is dan ook al eens gezegd, deze zegging is erg fris. Een aanrader!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Bettina Schelfhout op 20 augustus 2013:
Het is de eerste keer dat ik iets lees van hem. Het boek leest inderdaad zeer vlot af en toe een leuke spitsvondige twist in een wat simpel decor. Ben benieuwd naar meer werk van hem.

Gelezen door: Marc Dilliën (135 boeken)

Citaat: "De noodtoestand is zo kwaad nog niet, Warnke heeft er in ieder geval nooit veel last van gehad.
Natuurlijk hebben ze een adres.Op zijn minst een postbus.Alle terroristen hebben tegenwoordig een adres  en een bank en een rekeninhnummer.Een beetje terrorist heeft tegenwoordig een btw-nummer en betaalt keurig belasting."

Jean Baptist Warnke, een Nederlands diplomaat in Lima, leidt een op het eerste gezicht gelukkig, alledaags diplomatenleven: getrouwd, vader van twee dochters en tweede man op de ambassade in Peru. Zonder het zelf goed te beseffen, wordt hij verliefd op een Peruaans meisje, dat lid blijkt te zijn van een terreurorganisatie.

Misschien een wat banaal verhaal maar dan is er Grunberg die met ongelooflijk veel ironie deze novelle een eigen stem en stijl geeft. Op zijn onnavolgbare wijze laat hij zijn personages spelen in een kader waarin zij ogenschijnlijk niet thuishoren, waarin zij brokken maken zonder het te willen.
Dit boek is top, alleen al omwille van de ironische dialogen en uitwijdingen, voor mij mag het meer zijn van dit.  

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Lima