Ensemble c'est tout

Gelezen door: Liesbet Van Quathem (3 boeken)

Citaat: "Et puis, qu'est-ce que ça veut dire, différents? C'est de la foutaise, ton histoire de torchons et de serviettes ... Ce qui empêche les gens de vivre ensemble, c'est leur connerie, pas leurs différences ..."

Ensemble, c'est tout is een boek waarbij er ineens een glimlach op je gezicht verschijnt en vijf minuten later een stille traan over je wang rolt. Ontroerend, vertederend, heel herkenbare situaties en personages die leven in het hedendaagse Frankrijk.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Ineke Maes op 16 januari 2008:
"Ontroerend" is voor mij de beste omschrijving van dit boek. Camille, Frank, Philibert, moe... De frustratie, eenzaamheid, liefde, gedrevenheid van die 4 mensen, verwoord in prachtige eenvoudige taal, maakt dat je hen één voor één koestert. Het is 2 jaar geleden dat ik het boek las en nog heb ik er een warm gevoel bij. Na elk hoofdstuk had ik zin om nog even na te genieten alvorens aan het volgende te beginnen. Voor wie twijfelt tussen de film met Audrey Tautou of het boek: het verhaal van Anna Gavalda is ongelooflijk veel rijker. Een absolute aanrader voor wie niet onmiddellijk spannende misdaden of zware intriges nodig heeft om van een boek te genieten.