Iene miene mutte

Gelezen door: Claude Bonvin (776 boeken)

Voor zijn debuut triller mag hij er wel zijn. Intussen heeft hij al meerder trillers geschreven weer met inspecteur Helen Grace in de hoofdrol. In deze triller worden twee mensen ontvoerd ,gevangengehouden en uitgehongerd. Ze hebben de keuze een andere doden of zelf gedood worden. Je moet er maar op komen!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sofie (100 boeken)

Citaat: "'Op de vloer bij de telefoon ligt een pistool. Er zit één kogel in. Dat is de prijs die je betaalt voor je vrijheid. Je moet doden om in leven te blijven. Wil je blijven leven, Amy? ' "

Het eerste boek dat ik sinds mijn de geboorte van ons zoontje in minder dan een week heb uitgelezen! Het verhaal is zeer spannend, gaat razendsnel en heeft een onverwacht einde.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (635 boeken)

Citaat: "'Op de vloer bij de telefoon ligt een pistool. Er zit één kogel in. Dat is de prijs die je betaalt voor je vrijheid. Je moet doden om in leven te blijven. Wil je blijven leven, Amy?' Ik kon niet praten, ik moest overgeven. 'Nou, ja of nee?' En toen werd de verbinding verbroken. Op dat moment vroeg Sam: 'Wie was dat?' Sam ligt naast me te slapen. nu zou ik het kunnen doen."

In de omgeving van Southampton wordt een jong koppeltje ontvoerd. Ze worden in een afgelegen, ontmanteld en leeg zwembad gedropt. Het is een gladde tank waar ze niet uit kunnen ontsnappen. Tussen hen in ligt een mobiele telefoon die op een bepaald moment overgaat. De boodschap luidt dat één van hen de andere moet doodschieten met het pistool dat op de bodem ligt. De overlevende zal worden vrijgelaten. Niet veel later volgt er een gelijkaardige ontvoering. De plaatselijke politie onder leiding van Helen Grace staat voor een raadsel. De dader kiest telkens voor een andere locatie op een verlaten, afgelegen plaats en plaatst zijn slachtoffers steeds voor dezelfde verscheurende keuze. De overlever blijft steeds als een gebroken persoon achter. Uit hun getuigenissen blijkt het om een vrouw te gaan die ze echter telkens op een andere manier beschrijven. Na een tijdje begint Helen Grace het vermoeden te krijgen dat de slachtoffers op één of andere manier een link met haar hebben. Om het raadsel op te lossen, moet ze de confrontatie met haar eigen duistere verleden aangaan. Dit leidt tot een gewelddadige en brutale apotheose. Dit is het eerste deel in de spannende reeks rond Helen Grace. En net zoals de andere delen is ook deze debuutroman een absolute aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Camille Teirlynck (1 boeken)

Doden of gedood worden. Een ondoenlijke en afschuwelijke keuze. In het boek ‘Iene miene mutte’, geschreven door M.J. Arlidge, staan willekeurige individuen voor deze beslissing. Ze worden ontvoerd, uitgehongerd en aan dit luguber dilemma blootgesteld. Inspecteur Helen Grace hoopt de zaak op te lossen en een link tussen de slachtoffers te vinden. Het boek heeft een razend tempo. De vele hoofstukken zijn namelijk vrij kort. Ook door de vlotte en ongecompliceerde schrijfstijl van de auteur loopt het boek als een trein. Het is goed geformuleerd zodat je kan meevolgen van begin tot einde. M. J. Arlidge ziet erop toe dat het boek erg duidelijk is. Er zijn bijvoorbeeld verschillende vertelperspectieven, maar er is geen verwarring mogelijk. Als laatste zorgt ook de spanning van het boek ook voor het snelle tempo. Er zijn heel wat cliffhangers waardoor je het boek niet aan de kant kan leggen. Ik ben erg fan van het personage, Helen Grace. Ze is een zelfzekere en sterke vrouw, gebeten door haar vak. De rest van de personages worden wat minder uitvoerig besproken. Zelfs Helen Grace blijft een mysterie voor de lezer. Dit komt omdat ‘Iene miene mutte’ deel uitmaakt van een reeks en dit is pas een kennismaking met ons hoofdpersonage. Ik ben erg benieuwd om de rest van de reeks te lezen. ‘Iene miene mutte’ is een onvoorspelbare thriller met een originele ontknoping. Ik zou het zeker aanraden voor mensen die graag kippenvel krijgen tijdens het lezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Romy Bomberna (1 boeken)

Het alom bekende kinderversje transformeert zich tot een echt gruwelverhaal voor vijf duo’s, want “de een leeft, de ander sterft”. Hierbij neemt Hellen Grace je mee op een bloedstollende zoektocht naar het verband en de dader. De korte en intrigerende hoofdstukken zorgen al voor spanning bij de eerste zin van het boek. Deze spanning vertaalt zich over de verschillende verhaallijnen, maar ook de flashbacks zorgen voor wat twijfel. Het boek roept tal van vragen op bij zijn lezers, wat er onder andere voor zorgt dat je mee gaat denken met Hellen, op zoek naar de oplossing. M.J. Arlidge slaagt er in het boek boeiend te houden tot op het einde. Een einde die je achterlaat in een tweestrijd. Het kon niet beter geschreven zijn, toch is het spijtig. Niemand komt er goed uit, maar was dit wel mogelijk? Het verhaal mag dan wel opgelost zijn, toch blijft iedereen gebroken achter. Het is een verhaal die geen einde en geen afsluiting kent. Haar laatste zinnen waren dan ook zeer aangrijpend “Ze leefde nog. Maar ze had niet gewonnen. Haar beproeving was nog maar net begonnen”. Kort om, het is een geweldig boeiend en intrigerend boek die je niet mag missen!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (770 boeken)

Zeer, zeer goed. Zeker voor een debuut.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Verenigd Koninkrijk