Icarus

Gelezen door: Bart Verdeyen (537 boeken)

Citaat: "De bruine vrouw die de houten trap afkomt, is beeldschoon. Ze draagt een strakke driekwart broek, een wit T-shirt en sandalen, haar benen zijn lang en soepel. Gitzwart haar hangt tot over haar schouders. Maar het zijn haar ogen waar Cupido door wordt getroffen - schakeringen en vlekjes goud en koper, als van een leeuw."

Tijdens een zware storm wordt het lijk van Ernst Richter blootgelegd in de duinen van het Bloubergstrand in Zuid-Afrika. Bennie Griessel en Vaughn Cupido moeten samen met de speciale eenheid 'de Valken' de moord onderzoeken. Ernst Richter is de oprichter van de internetsite Alibi.co.za, die een alibi in elkaar draait voor mensen die een scheve schaats willen rijden. Hij is hierdoor zeer omstreden en er zijn heel wat mensen die hem rauw lusten en daardoor een mogelijk motief voor de moord kunnen hebben. Het onderzoek wordt er niet makkelijker op wanneer Griessel opnieuw naar de fles grijpt en zo een onberekenbare factor in het onderzoek wordt.

Tot overmaat van ramp wordt Vaughn Cupido tot over zijn oren verliefd op de knappe Desiree Coetzee, een van de managers van de Alibi-site. Tijdens het onderzoek wordt duidelijk dat Ernst Richter aanvankelijk een soort wonderboy was die alles wat hij aanraakte in goud veranderde. Maar op een bepaald moment kwam hij in de problemen en begon mensen te chanteren. Om zijn geldproblemen proberen op te lossen, zet hij een zwendel op met een wijnboer.

Wanneer deze wijnboer hoort dat het lichaam van Ernst Richter gevonden is, gaat hij op zoek naar een advocate om zijn verhaal te doen. Prachtige en meeslepende thriller met zeer veel aandacht voor de uitwerking van de karakters. Deon Meyer schrijft niet over superspeurders die met een vingerknip een moordzaak oplossen maar wel over mensen van vlees en bloed met hun kleine kanten. En wat de romans van Meyer zo interessant maakt: ze worden steeds beter! Een absolute aanrader!!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (604 boeken)

Redelijk. Zeker niet dat, wat allemaal op de kaft staat.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: