De vlinder en de storm

Gelezen door: Bart Verdeyen (583 boeken)

Citaat: "Hij had de schoten gehoord en was gaan rennen. Zolang hij rende, zou hij veilig zijn. Hij rende naar het licht dat vanachter de bomen zichtbaar werd. Hij hoorde alleen nog zijn eigen ademhaling en hartslag. Hij wilde het snel naderende licht als een verlossing omarmen. Het licht schepte hem met een doffe dreun."

Op een nacht wordt een Afghaans jongetje aangereden in het Amsterdamse Bos en voor dood achtergelaten. Het kereltje is opgemaakt als een vrouw met goedkope juwelen en met belletjes rond armen en benen. Hij is een 'bacha bazi', een 'jongen om mee te spelen' voor rijke Afghaanse mannen. Niet veel verder wordt er een uitgebrande auto aangetroffen met twee verkoolde lijken erin. Farah Hafez is een journaliste die toevallig in het ziekenhuis aanwezig is op het moment dat de zwaargewonde jongen er wordt binnengebracht. Omdat ze net als de jongen Afghaanse roots heeft, staat ze hem bij tijdens de eerste onderzoeken.

Haar nieuwsgierigheid als journaliste is geprikkeld en ze gaat op zoek naar de plaats van het ongeluk. Ze ontdekt er een verlaten villa en een aantal bandensporen. Samen met rechercheur Joshua Calvino komt ze op het spoor van een criminele bende met vertakkingen naar Rusland en Zuid-Afrika. Naarmate het onderzoek vordert, blijkt er ook een Nederlandse minister bij de zaak betrokken te zijn. Dit is het eerste deel van 'De Hartland Trilogie'. De auteur neemt het Rusland van Poetin zwaar op de korrel. Uiteraard gebruikt hij hiervoor andere namen, maar de kritiek op de Russische president is wel zeer duidelijk. De uitgever probeert de vergelijking met de Millennium-serie van Stieg Larsson te maken, maar dat niveau wordt hier zeker niet bereikt!!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: