Slachthuisblues

Gelezen door: Noël Gybels (572 boeken)

Een gestolen tractor en een bloedvlek in een verlaten hangar zetten DCI Banks en zijn team aan het werk. Dan volgen enkele verdwijningen en een lugubere vondst in het wrak van een bestelwagen. Moeizaam worden verbanden tussen al deze raadsels aan het licht gebracht en zullen uiteindelijk een aantal daders aangepakt worden. Vlot geschreven thriller met een boeiende plot, die naar het einde toe wel aan spanning inboet door de omslachtige afwikkeling van de gebeurtenissen. Knappe uitwerking van de personages in een degelijk verhaal, dat zich afspeelt in Yorkshire, Engeland..

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (623 boeken)

Citaat: "Binnen werd de stank nog erger. En het lawaai ook. Nadat de dieren een voor een door een smalle gang uit de loods waren gekomen, werden ze door het penschiettoestel van een verdover buiten westen gebracht en vervolgens op een rij aan de achterpoten opgehangen. drie monorails met dode dieren schoven traag door het slachthuis. Bij elke etappe van het transport voerden slachters hun gespecialiseerde werk uit, zoals het doorsnijden van de keel voor het verbloeden, het besproeien met kokend water om de huid los te weken, gevolgd door het villen zelf en het ontweien, en de zorgvuldige verwijdering van waardevolle organen, zoals de lever, nieren, pancreas en het hart."

Terry Gilchrist is een Engelse veteraan van de oorlog in Afghanistan. Hij raakte gewond in de provincie Helmand en sindsdien loopt hij mank. Wanneer hij zijn hond uitlaat in de buurt van een verlaten grote hangar in Noord-Yorkshire ontdekt hij er een grote bloedvlek. Hij neemt contact op met de politie die moet onderzoeken of de bloedvlek afkomstig is van een mens. Wanneer de schatrijke hobbyboer John Beddoes na een reis naar Mexico opnieuw thuiskomt, ontdekt hij dat zijn peperdure tractor is verdwenen. Hij schakelt de politie in die de zaak moet onderzoeken.

Het spoor leidt al snel naar Michael Lane, een jonge kerel die samenwoont met een oudere vrouw en haar zoontje. Michael is een tijdje geleden spoorloos verdwenen en zijn vriendin maakt zich ernstige zorgen. Samen met zijn kameraad Morgan Spencer hield hij zich bezig met een aantal klussen in de 'grijze zone'. Niet veel later krijgt Caleb Ross een verschrikkelijk verkeersongeluk. Hij stort met zijn vrachtwagen te pletter in een ravijn. Hij hield zich bezig met het ophalen van kadavers van dieren van de vele boerderijen in de buurt. Wanneer de politie ontdekt dat er een versneden menselijk lijk tussen de dierenkadavers ligt, komt alles in een stroomversnelling.

Deze thriller komt gezapig op gang. De auteur neemt de eerste honderd bladzijden rustig de tijd om zijn verhaal te kaderen. Daarna komen de verhaallijnen in een geweldig tempo samen waardoor het moeilijk wordt het boek weg te leggen. Ondertussen krijgt de lezer ook wat maatschappijkritiek mee over het vlees dat we als consument in ons winkelwagentje gooien! Een aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Yorkshire