Verborgen bewijs

Gelezen door: Eva Devos (17 boeken)

Citaat: "Ze was een naar oud wijf en hij kon haar niet uitstaan. Omdat hij arts was en zij patiënte, voelde hij zich schuldig dat hij haar haatte, maar niet zó schuldig dat hij haar daarom minder haatte."

Een rijke oude vrouw wordt vermoord aangetroffen in haar appartement. De Venetiaanse politie trekt al snel conclusies: de Roemeense huishoudster, die vlak na de moord bij een politiecontrole wegvluchtte en om het leven kwam, is de schuldige. Een nieuwe getuige brengt commissaris Brunetti op andere ideeën. Fans van Donna Leons boeken weten wat ze mogen verwachten: een commissaris, een secretaresse die computers kraakt, corruptie en een onderzoek waarvan het tempo gedicteerd wordt door Brunetti’s gastronomische behoeften.

Bijzonder sfeervolle verhalen zijn dit, geschreven met liefde voor Venetië. Je voelt de hitte buiten en de klamme vochtigheid binnen, je proeft de prosecco en de gegrilde zucchini.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
claudebonvin@gmail.com op 30 april 2009:
Het is de eerste maal dat ik een boek leest van Donna Leon en zal dat zeker nog doen. Gewoon prachtig geschreven!
Peter Desmet op 25 april 2006:
Zoals de meeste boeken van de Amerikaanse Dona Leon een erg zorgvuldig opgebouwde plot. De sfeertekening van Venetië is prachtig. En de gebeurtenissen rond inspecteur Brunetti en zijn collega's op de Questura zijn erg geloofwaardig.

Het is toch wel bizar dat de twee schrijvers die Italië het beste beschrijven, twee Amerikanen zijn; zijnde Donna Leon en Michael Dibdin van de Inspecteur Zen-verhalen...

Gelezen door: hugo van der wildt (728 boeken)

ouderwets goede misdaadroman

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Venetië