Vuur

Gelezen door: Inde Geerts (1 boeken)

Ik vind het zo een mooi boek omdat het 'de liefde' aangeeft tussen 2 personen, waarvan de helft van het gezicht van Odysseus (de jongen) verbrand is. Het is mooi hoe voorzichtig Noralie (het meisje) is met hun liefde na de breuk met knappe Yves. Die wou alleen maar tussen de benen van Noralie zitten!!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
xxx op 11 september 2010:
Dit is echt een supermooi boek, zeker lezen!

Gelezen door: Lore Verryckt (1 boeken)

Vuur is een boek dat heel vlot leest. De schrijver laat de personages zweven tussen vriendschap en liefde, licht en donker, realiteit en droom. Ik vind de cover ook heel mooi en krachtig. Deze cover verwoordt zowel de titel als het verhaal.

Het verhaal gaat over een meisje dat even oud is als ik. Dat maakt het boek voor mij ook aantrekkelijker. In het boek wordt gebruikt gemaakt van doorlopende tekst die afgewisseld wordt met e-mails die door de personages verzonden zijn. Het brengt zo een andere kijk op het verhaal en maakt het boeiend.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Sofie Dendooven op 4 februari 2008:
Beauty and the beast was niet mijn favoriete sprookje, maar dit boek is wel één van mijn favorieten. Eenmaal je begint te lezen wil je niet meer stoppen. Je wil weten wat er nog allemaal zal gebeuren. In Beauty and the beast loopt alles goed af, maar in het echte leven is het niet zo simpel als in sprookjes. Ik raad je aan om het boek te lezen ook al hou je niet van sprookjes want het verhaal sluit eerder aan bij de realiteit dan dat bij het " en ze leefden nog lang en gelukkig". We weten ook dat bij cadeautjes de inhoud belangrijker is dan de verpakking. Dit is ook zo bij de mens. En duidelijk terug te vinden in het verhaal.

De knappe Yves heeft een slecht karakter, terwijl de verminkte zwerver een lieve jongen is. Hoe voelt het om als verminkte zwerver verliefd te zijn op een aantrekkelijke meid? Maakt liefde werkelijk blind? Als je geboeid bent door liefde dan is dit een echte aanrader!
Linde Wuyts op 4 maart 2007:
Ik vond het een heel mooi boek. Het geeft realistisch weer wat er in het hoofd van een 16-jarig meisje omgaat, door de e-mails krijgt het ook een poëtische tint, omdat deze met veel beeldspraak geschreven zijn. Je kan ook jezelf, als 15/16-jarige, terugvinden in het boek: in hoe Noralie omgaat met haar liefdesverdriet, erover kan praten met haar ouders, enz. Op het einde neemt het verhaal een aantal verrassende wendingen aan, wat ik ook wel kon appreciëren, want zo bleef het boek tot op het einde boeiend.