De keuze

Gelezen door: Sanne Van Looy (1 boeken)

Het boek gaat over een jongen, Jan-Willem, die een dodelijke tumor heeft. Hij wil zijn laatste dagen zo nuttig mogelijk besteden. Het is een zeer aangrijpend verhaal over de dood, verdriet, onmacht en vriendschap. Niet alleen het feit dat het hoofdpersonage doodgaat is pakkend maar ook het feit dat zijn vrienden een keuze moeten maken of ze hem al dan niet steunen. Jan-Willem leert zo een hele andere kant van vriendschap kennen, zowel in de positieve zin als in de negatieve. Wat ik ook goed vond is dat je je echt inleeft in het personage en dat het heel realistisch geschreven is.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Chistina op 17 mei 2008:
Het boek was gewoon fantastisch. Er was geen enkel moment van verveling. Het einde vond ik nogal cru maar bij zo'n problemen is dat wel. Karel Verleyen kan heel goed schrijven dus deze is dan ook weer een van zijn toppers.
Lisbeth De Laet op 4 maart 2007:
De keuze van Karel Verleyen... Dit boek vind ik gewoonweg geweldig. Karel Verleyen biedt ons een heel boeket van uitdrukkingen aan waarmee hij erin slaagt de onuitspreekbare gedachten en onverklaarbare gevoelens van de personnages in het boek -die van de lezers inclusief- te verwoorden. Maar dit is maar een bijzaak. Wat mij het meest aanspreekt aan dit boek, is dat Karel Verleyen mij van het begin tot einde meesleept. Het verhaal doet me nadenken over mezelf, en mijn eigen vrienden en hoe ik zou reageren op de feiten. En eerlijk gezegd, denk ik niet dat ik ooit de kracht zou hebben om hun daden ook effectief te verwezelijken !

Gelezen door: Gauthier Desmedt (1 boeken)

Citaat: "Op het einde sterft het hoofdpersonage onder de boom op een berg."

Het boek is ontroerend van begin tot eind. Het verveelt je nooit en je zou het in een ruk kunnen uitlezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: