Bij nacht en ontij

Gelezen door: ingrid (42 boeken)

Tegen de achtergrond van het financieel schandaal van de achtitiende eeuwse South Sea Company en de Engelse politiek in die tijd, vertelt Goddard het fictieve verhaal van cartograaf William Spandrel (historisch personage).
Spandrel wordt door Sir Theodore Janssen gevraagd een map met documenten in het geheim naar een reder in Nederland te brengen. In ruil zal Sir Janssen zijn schulden betalen. nadat Spandrel zijn missie heeft volbracht ontsnapt hij ternauwernood aan de dood. De Nederlandse reder wordt vermoord en Spandrel wordt van de moord beschuldigd. Hij wordt meegesleept in een jacht op de documenten die gegevens bevatten in verband met omgekochte politieke personages.
Goddard mengt ook hier weer fictie en historische feiten door elkaar. Ik vond het een moeilijk leesbaar boek omdat het te geschiedkundig was en te veel personages aanbracht. Goddard heeft aan zijn verhaal een namenlijst van 6 pagina's en een verklarende woordenlijst van 11 pagina's toegevoegd.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jeanne Tielen (139 boeken)

In januari 1721 krijgt William Spandrel, een cartograaf, de mogelijkheid om al zijn schulden kwijt te geraken tegenover Sir Theodore Janssen. Hij moet namelijk in het geheim een pakket met documenten overhandigen aan een vriend van Janssen, Ysbrand de Vries in Amsterdam. Die documenten bevatten bezwarend materiaal voor een hele reeks vooraanstaanden, waaronder zelfs de prins van Wales. Hij wordt in een valstrik gelokt, en ontsnapt ternauwernood aan de dood. We volgen het wedervaren van de hoofdpersoon, maar de schrijver voert een hele rits personages op, waardoor het een ingewikkeld boek is. Not my cup of tea.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: