De kwetsuur

Gelezen door: kavaro55 (18 boeken)

Citaat: "Zevenhonderd vissen hebben ze gevangen, Jacob heeft de stand bijgehouden. Met de rug naar de botstapel zitten ze op de rand van de slee uit de pan te eten. In Jacobs hoofd dreunt het slaan van hout op ijs nog na. Het moet wel bijna middernacht zijn, zo trekt de slaap aan zijn lijf. Hij steekt de lepel in zijn riem, hij wil niet meer."

Ditmaal geen gedichten maar een verhalenbundel met 10 verhalen. Stuk voor stuk beschrijft Anna Enquist hier gewone mensen die verwikkeld raken in situaties waar zij strijd moeten leveren. Deze kan gaan tegen de elementen, tegen andere mensen of tegen zichzelf. Een boek om van te proeven, om ergens op een tafeltje te laten liggen en van tijd tot tijd een verhaal uit te gaan lezen.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Norbert De Meyer op 7 mei 2007:
Met recencies ga ik doorgaans héél behoedzaam om, maar achter deze sta ik volmondig. Mooi is ook dat alle verhalen op een of andere manier aan elkaar gelinkt zijn en het slotverhaal zowat alles en allen samenbrengt. Al voeren teleurstellingen de hoofdtoon in deze bundel, het is zeker geen teleurstellend boek! Intiem en intelligent. Vakmanschap.