American Gods

Gelezen door: Gerrit Janssens (55 boeken)

Citaat: "Shadow had drie jaar in de gevangenis gezeten. Het beste van de gevangenis was de opluchting geweest, het gevoel dat hij zo laag was gezonken als maar kon, dat hij op het absolute dieptepunt zat. Hij hoefde niet bang te zijn dat de politie hem te pakken kreeg, want ze hadden hem al te pakken. Hij hoefde niet bang te zijn voor wat de dag van morgen zou brengen, want de dag van gisteren had het al gebracht."

De titel verwijst naar echte goden, zoals je ze kent uit de klassiek-Griekse of Egyptische traditie. Wanneer Shadow vrijkomt uit de gevangenis, krijgt hij slecht nieuws te horen. Op weg naar huis aanvaardt hij een lift van een zekere Meneer Wednesday. Voor hij het weet, is hij verwikkeld in een strijd op leven en dood tussen goden op aarde. Deze lijvige uitwerking van de gedachte what if god was one of us? is een spannend, griezelig, avontuurlijk en ook heel mooi roadverhaal. Alsof je in een lange trip Amerika aan de ruiten van je wagen voorbij ziet glijden.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Tom Lombaerts op 12 februari 2010:
Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van een goed verhaal! Neil Gaiman is voor mij de ongekroonde koning van het fantasy genre en hoewel ik besef dat 'fantasy' voor velen een te mijden sectie in de bibliotheek omvat, zou ik echt wel eens de moeite doen om in dit boek te beginnen... Voor mij torenhoog op nummer 1!