the lost get-back boogie

Gelezen door: Peter Desmet (160 boeken)

Eén van de oudere verhalen van Burke uit de jaren '70. Iry Paret komt na 3 jaar cel vrij en keert terug naar het ouderlijk huis in de Louisiana Bayou, waar zijn vader 2 weken later overlijdt. Hij houdt het voor bekeken in Louisiana en gaat op zoek naar zijn celmaat Buddy in Montana.
Iry komt terecht bij Buddy's familie in Missoula, waar Bud's vader een eenzame strijd voert tegen de vervuilende papierindustrie. Ondanks alle problemen, hij wordt verliefd op Buddy's ex-vrouw, heeft Iry het er wel naar zijn zin en begint hij terug professioneel muziek te spelen.

Burke schrijft over wat hij het beste kent Louisiana en Montana. Het zijn de twee plaatsen waar hij zijn tijd doorbrengt. The lost get-back boogie is een sterk opgebouwd boek dat je na een tiental pagina's niet meer los laat. Burke's karaktertekeningen zijn ijzersterk en hij weet hoe een plot tot een hoogtepunt te brengen. Iry's belevenissen worden doorspekt met flashbacks uit de Korea-oorlog en zijn tijd doorgebracht in de gevangenis.

Toch wel één van de betere Burkes die ik gelezen heb, met heel veel aandacht aan het milieuthema, een zeldzaamheid in de jaren '70 in de VS.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: