Op reis naar nergens

Gelezen door: Petra Van Loocke (32 boeken)

Ik lees heel graag de reisverhalen van Marc Helsen omdat hij me telkens weer meeneemt naar gebieden waar de gemiddelde toerist niet komt. In dit boek is het niet anders. Sterker nog, Marc Helsen bezoekt 12 gebieden die reisagentschappen eerder zullen afraden: Ivoorkust, Noord-Katanga in Congo, het noorden van Oeganda, Somalië, de grensstreek met Soedan in Tsjaad, Haïti, het westen van Colombia, Nagorno-Karabach in Armenië, de Russische republiek Ingoesjetië, het bergland van Bangladesh, het aardbevingsgebied in Pakistan en Afghanistan.

Marc Helsen bezoekt ook vaak de plaatselijke Artsen Zonder Grenzen medewerkers en praat met hen over deze niemandslanden met hun vaak vergeten conflicten.

Op reis naar nergens is alweer een boeiend reisverslag met ontroerende en soms ook komische verhalen over mensen die zich ondanks alles staande weten te houden. Meer dan 100 foto's geven mee kleur aan dit boek. Een aanrader!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
christiana op 21 februari 2010:
Heb juist dat boek gelezen, je wil lezen tot aan het einde. Zeer spannend, als je bedenkt hoe er, op sommige plaatsen, nog mensen leven versttoken van alle comfort. Hoe de vrouwen in Afghanistan moeten leven, thuis, achter tralie's. Iets wat al lichtjes aan het broeden was hebben de taliban helemaal doorgedrukt, vrouwen aan de leiband, verschrikkelijk. Andere landen ook interessant.