Ik was een kind

Gelezen door: Norbert De Meyer (139 boeken)

Citaat: "Tweemaal per week trokken wij schoon ondergoed aan, op woensdag en op zaterdag. Als een elastiek knapte, haalde mijn moeder met een veiligheidsspeld een nieuwe door het geultje. Dan moest je in je onderbroek voor haar staan en het elastiek passen tot het precies de juiste lengte had. Was het elastiek te lang, dan zakte je onderbroek af. Was het te kort, dan zaten er rode striemen op je buik."

Het grote euvel van verzamelwerken is hun ongelijke (literaire) niveau. Ook deze bundel ontkomt daar niet aan. Afhankelijk van de auteur en de lezer krijgt elk verhaal een andere dimensie. Verhalen van een verloren tijd, met een knipoog hier en daar, een vleugje melancholie dat nooit ver uit de buurt is.

In dit boek vertellen begenadigde auteurs (o.a. Hella S. Haasse, Joke van Leeuwen, Anne Provoost en samenstelster Kristien Hemmerechts) enkele belevenissen uit hun kindertijd, kijken ze over de schouder ongegeneerd of ietwat schuchter daarop terug. Iedere volwassene heeft zo zijn eigen verhaal, maar niet het talent om het, zoals de in dit boek voorkomende auteurs, in woorden te vatten. Een ‘lekker tussendoortje’.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: