Imperium

Gelezen door: Noël Gybels (464 boeken)

Citaat: ""De ware levenskunst is om je pas met problemen bezig te houden op het moment dat ze zich voordoen in plaats van je humeur te bederven door je er lang van tevoren zorgen over te maken.""

Schitterende historische thriller rondom de figuur van Marcus Cicero. Tiro, slaaf en privé-secretaris, kijkt na de dood van zijn meester terug op hun leven en beschrijft in dit boek de periode van 79 tot 64 v.c. Twee belangrijke gegevens beheersen de strijd van de briljante advocaat : zijn proces tegen de monsterachtige ex-gouverneur van Sicilië (Verres) en zijn poging om via allerlei gekonkel Romeins consul te worden. Gedreven door een ijzeren wil en een grenzeloze ambitie slaagt Cicero erin zijn doelen te bereiken in het politieke doolhof van de Romeinse maatschappij. Een uitstekende weergave van het leven in die tijd, waaruit al snel blijkt dat er in het politieke machtsspel tot nu toe weinig veranderd is. Wellicht spiegelden sommige van onze "machthebbers" zich wel aan deze geschiedenisles. Bijzonder boeiend en leerrijk ! De volgende delen van deze trilogie liggen al klaar ...

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Mijn naam is Tiro. Zesendertig jaar lang was ik de prive-secretaris van de Romeinse staatsman Cicero. In het begin was dit spannend,toen verbijsterend, vervolgens zwaar en ten slotte uitermate gevaarlijk."

Een schitterende historische, literaire thriller. Robert Harris brengt op een aangename, vlotte manier de gebruiken en gebeurtenissen uit de periode vanaf 79 v.Chr. tot leven. Het verhaal leest als een literaire thriller maar geeft ook duidelijk de historische gebeurtenissen weer. Geweldig boek!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Rome