Spoetnikliefde

Gelezen door: Petra Van Loocke (32 boeken)

Citaat: "Wat kun je soms toch ontzettend aardig zijn. Als Kerstmis en de zomervakantie en een pasgeboren puppy bij elkaar."

Spoetnikliefde is het eerste boek van Haruki Murakami dat ik lees. Ik heb al veel gehoord over Murakami en ik was nieuwsgierig naar zijn boeken en ik werd niet bedrogen! Ik vind dit een prachtig boek.

K. vertelt over zijn leven, het leven van zijn beste vriendin Sumire en over Mioe. K. is verliefd op Sumire, maar Sumire is tot over haar oren verliefd op haar bazin Mioe. Op een dag vertrekken Sumire en Mioe op zakenreis. Eens in Griekenland verdwijnt Sumire op mysterieuze wijze!

Dit mag dan al klinken als een stationsroman, dit is het alleszins niet! Spoetnikliefde is tegelijk prachtig en treurig. Het boek ademt een dromerige sfeer uit en laat je niet meer los tot je het helemaal uit hebt en nog lang daarna...

 | Reacties (5)Delen |
5 reacties:
Lin op 16 april 2012:
Spoetnikliefde was de eerste roman die ik enkele jaren geleden las van Murakami en ik was meteen verkocht. Dit boek is een echte aanrader om te beginnen met het lezen van Murakami. Het is een wondermooie roman over eenzaameid en onbeantwoorde liefde die je met een gevoel van weemoed achterlaat.
leen de smet op 6 juni 2009:
Bedankt Esat, m'n lieve vriend, om me dit boek aan te raden. Het is prachtig, origineel, teder en van een zeer specifieke weltschmerz doordrongen. Het soort dat je ook terugvindt in de vengeance-trilogie van regisseur Chan-Wook Park (Oldboy, Sympathy for lady Vengeance, Sympathy for mr Vengeance).
André Oyen op 27 november 2007:
Een groots boek van een groots schrijver!
greet op 17 juni 2007:
Een juweeltje van een boek, gelezen na Opwindvogelkronieken, wat eveneens een aanrader is.
esat calik op 26 december 2006:
Een boek van een bijzondere schoonheid, zo intens en zo warm dat je de personages tot leven wilt wekken en omhelzen, of nog beter: dat je tijdens het lezen er van gaat dromen dat je op de één of andere manier in het verhaal terecht kunt komen om het dan daar met hen echt te beleven. Een parel van een boek. Uniek!

Gelezen door: Marc Dilliën (135 boeken)

Op het eerste zicht een klassieke driehoeksverhouding: de mannelijke verteller K, is verliefd op Sumire, een jonge schrijfster,  die enkel vriendschap voor hem kan voelen en die op haar beurt verliefd is op Mioe, een oudere, getrouwde vrouw. Maar de auteur weet dit klassiek thema open te breken en maakt er een gevoelige, warme vertelling van, overgoten met een magisch-realistisch sausje.
Vooral de figuur van K is geslaagd neergezet en ook de dialogen tussen hem en Sumire, met de steeds onderhuids aanwezige sexualiteit is boeiend beschreven. De auteur bewijst met veel vakmanschap dat ernstige thema's zoals onbeantwoorde liefde en  lesbische verhoudingen mooie literatuur kunnen opleveren. 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hanav (8 boeken)

Dit is het tweede boek dat ik van Murakami heb gelezen en ik had dus ook hoge verwachtingen. 

Die werden zeker ingelost met Spoetnikliefde. Het verhaal zat vol spanning, verrassingen en mysterie. 


 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Op haar tweeëntwintigste werd Sumire voor het eerst van haar leven verliefd. Het was een hevige verliefdheid, als een tornado die over de vlakte raast. Zo een die alles op zijn pad omverblaast, de lucht in slingert, aan stukken rijt en volkomen vernietigt."

Een prachtige Murakami! Het verhaal neemt je vast en laat je niet meer los. Geschreven zonder franje met een zalige eenvoud en toch zo ongelooflijk diep en triest. Een boek waar je van geniet tot in het diepst van je ziel.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: