Kees van Dijk

Gelezen door: André Oyen (3469 boeken)

Citaat: "En na uren lang vertellen/ zei Marie tot besluit:/ 'Nu stoppen Kees, want anders/ vind jij straks het het wiel nog uit./ "

Het schrijversduo Elle van Lieshout en Erik van Os heeft weer een nieuw en hilarisch prentenboek geschreven en ditmaal gaat het over een heldeziende dinosaurus met voorspellende gaven en een doodgewoon gezinnetje. Er gebeuren alledaagse dingen zoals pa die op jacht gaat en ma die het huishouden doet, de kinderen spelen met hun vriendjes en ‘s avonds gaat het gezin gezellig tafelen. En met de botjes van de verorberde krokodil wordt er dan ook nog knusjes een puzzel gelegd. En voor het slapengaan vertelt vader Kees aan zijn zonen een verhaal…Hij vertelt over hoge gebouwen waar licht uit komt en over wezens op twee benen die onder een vacht slapen en over dingen zonder poten die toch kunnen bewegen en zelfs vliegen! Moeder Marie vindt het op gegeven moment dat hij toch heel erg aan het overdrijven en maant Kees aan om het overdrijven te stoppen en de kinderen te laten slapen. Ze verzucht dan ook: Kom Kees, hou op/, en haal geen gekke dingen in je hoofd./ Geen Dino hier op aarde/ die die flauwekul gelooft!/ Miljoenen jaren zitten wij dan toch in het ongelooflijke verhaal van Dino-pa Kees.

Op speelse wijze en in rijm brengen de auteurs een hilarisch verhaal over de dinosaurusfamilie Van Dijk.De bijzonder knappe en grappige illustraties van Jan Jutte vullen het verhaal prachtig aan. Een zalig lees-én voorleesboek!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: