Te voet naar Jeruzalem

Gelezen door: Els Van den Broeck (2 boeken)

Citaat: "Is het onbekende niet tegelijk beangstigend en opwindend? Maar ik ben gelukkig, ook over de angst die mijn naderende vertrek mij bezorgt. Over een paar dagen vertrek ik. Alleen. Te voet naar Jeruzalem. Over enkele dagen vertrek ik naar de elders waar alles mogelijk is."

Pas gekocht op de boekenbeurs en al verslonden. Het boek leest als een trein (sneller dus dan de pelgrimstocht van Sebastien zelf). Onderweg zijn, de vrijheid, het doel voor ogen... het past allemaal in mijn kraam. Ooit zou ik ook een tocht door de wereld (of op zijn minst een stukje ervan) willen ondernemen, het staat op mijn 'to-do lijstje' maar intussen geniet ik met volle teugen van de belevenissen van anderen die de stap al wel hebben gezet.

Bovendien is het boek niet zomaar een reisverslag maar zit er een mooi, literair en soms zelfs poƫtisch kantje aan. Gewoon lezen, dan begrijp je wat ik bedoel.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Martine Van Heule op 15 augustus 2007:
Adembenemend... Ik heb dit boek aan vele vrienden aanbevolen en iedereen is er weg van. De opbouw, het verhaal, boeiend van begin tot einde! Doe zo verder, Sebastien. Ik kijk al reikhalzend uit naar je volgend reisverslag. Ben een echte boekenworm en dit pareltje staat in mijn top-vijf! Aanrader!