Tegengif

Gelezen door: Sanne de Bruin (1 boeken)

In Tegengif volg je de avonturen van de 19-jarige Kimberley, die zich in de prostitutie stort om daar (na een gebroken hart) een tegengif aan te maken tegen de liefde. Het bijzondere aan dit boek is dat je het geen moment weg kunt leggen, je wilt het uitlezen omdat je volledig meeleeft met de hoofdpersoon. Bovendien is het heel interessant om te lezen hoe het er aan toegaat in de wereld van de prostitutie. De ervaringen van Kim zijn erg mooi beschreven en ik kan dit boek iedereen aanraden!

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Sylvia op 2 februari 2007:
Ik vind dit boek een echte aanrader. Ondanks het vrij heftige onderwerp van prostitutie leest het niet als een drama maar is er een mooie balans gevonden tussen nuchtere humor en de onvermijdelijke tragiek. Knap gedaan. Lezen, dit boek!
Valerie op 17 november 2006:
Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Ik kocht het in eerste instantie uit nieuwsgierigheid omdat ik er zoveel over had gehoord, maar het overtrof mijn verwachtingen. In twee dagen uitgelezen, echt een aanrader. Meeslepend en boeiend! Tegengif is een topper!

Gelezen door: André Oyen (3541 boeken)

In dit buitengewoon knappe boek wordt je op een heel realistische maar niet op sensatie beluste manier met prostitutie geconfronteerd. De negentienjarige Kimberley betrapt haar vriend op heterdaad terwijl hij seks heeft met een andere vrouw. Wanneer ook nog blijkt dat haar zo geliefde partner haar aan de lopende band bedroog besluit ze dat niet meer verliefd wil worden op een man. Daartoe wil ze een soort van immuunsysteem of tegengif opbouwen Wanneer je jong bent en je ziet ook nog een beetje aantrekkelijk uit kan je meteen aan de slag in de seksindustrie.

Maar haar missie om tegengif aan te maken blijkt in de praktijk toch iets minder makkelijk dan gedacht. Het duurt even voordat zij de knop om kan zetten (ik vraag me af hoe vrouwen daar in slagen) en daardoor verandert ze ook een paar keer van 'werkplaats'. Uiteindelijk begint ze onder de naam Sandy in een huis op de Bergweg in Rotterdam. De auteur neemt de lezer mee op een tocht van alle soorten betaalde seks met alle soorten mannen. Judith Visser geeft heel getrouwe inkijk in het leven van vrouwen die om diverse redenen in de prostitutie werken en wat voor soort impact dat heeft op hun privéleven. Wanneer ze denkt dat ze voldoende tegengif heeft opgebouwd (ze walgt zelfs van haar eigen toch lieve vader) om uit de prostitutie te stappen krijgt ze een totaal onverwachte klant...

Judith Visser deed voor haar boek research, niet via internet maar wel op de werkplaats zelf . Deze tocht door de wereld van de betaalde seks deed al vóór de verschijning van dit boek veel stof opwaaien in Nederland. Want vooral het leven op Bergweg 219b, een privéclub in Rotterdam, wordt op onthullende en expliciete wijze beschreven (de auteur putte uit de verhalen van de vrouwen die er werkten). Heel wat mannen waren bang om 'ontmaskerd' te worden, wat echt de bedoeling niet was. Het is een boeiend en vlot geschreven boek met een originele ontknoping, dat je in mum van tijd uit leest. Een zeer humaan boek over het leven zoals het is in de prostitutie.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Judith Visser is een van mijn favoriete schrijfsters als het op Nederlandse vrouwelijke thrillerauteurs aankomt. Zij hoort zonder meer thuis in het rijtje van Dijkzeul, Van der Vlugt, De Pauw en Mollema. Als eerste had ik haar boek Stuk gelezen. En dat is me echt wel bijgebleven. Maar ook Tegengif is een schitterend boek.
Kimberley, 19 jaar oud, heeft het helemaal gehad met mannen als ze erachter komt dat haar vriend haar constant bedroog. Ze besluit dat ze niet meer verliefd wil worden op mannen en ze stapt de prostitutie in, ze wil 'tegengif' aanmaken. Ze verandert een paar keer van werkplek en uiteindelijk eindigt ze in een huis op de Bergweg. De auteur deed gedegen research over het onderwerp, en wel 'on the spot'. De schrijfster put uit de verhalen van mensen die op de Bergweg, een privéclub, werkten.Vlot geschreven, je leest het in één ruk uit, en toch ook heel menselijk geschreven. Het is zéker niet de bedoeling van de schrijfster de heren der schepping in hun hemd te zetten. Knap gedaan maar van Visser verwacht je ook niet anders!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Rotterdam