Talk Talk

Gelezen door: Lydia (263 boeken)

Citaat: "Precies op dat moment kwam de zwarte Jetta het parkeerterrein oprijden en zag hij de twee gezichten achter de zonbeschenen voorruit. Een man en een vrouw. Alles viel stil: de speakers onder het dak waar een blikkerig gejengel van countrygitaren uit opsteeg, het geraas van het verkeer op de snelweg, de straaljager in de lucht. Hij had zichzelf geleerd kalm te blijven, cool te zijn, de geringste emotie te verbergen achter een stalen gezicht en een harde, stekende, kwade blik, pure agressie, en hij keek hen recht, hard aan, al was hij bang, al vreesde hij dat ze op het restaurant af zouden rijden om hem te scheppen, en al zat daaronder een diepere angst: hoe wisten ze in christusnaam dat hij hier was? Hier, nota bene? Hij had zèlf niet eens geweten dat hij hierheen zou gaan."

Het is een spannend, interessant boek. Een dove vrouw en haar vriend zoeken een man die de identiteit van de vrouw gestolen heeft. Ze trekken van Californië naar New York, hem achterna. Het verhaal wordt telkens vanuit twee gezichtspunten bekeken, vanuit de achtervolgde en vanuit de achtervolgers. De karakters worden heel goed beschreven. Zo goed, dat als je het boek uit hebt, denkt: "deze afloop had ik kunnen voorspellen!" Ik heb het héél graag gelezen.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Angèle Schmitz op 2 november 2010:
Spannend, goed geschreven beklemmend verhaal over een persoonsverwisseling ten gevolge van een identiteitsdiefstal.Beklemmend omdat duidelijk wordt dat met de media van tegenwoordig veel mogelijk is op het gebied van het afhalen van andermans geld op pinpasjes etc.
christel op 17 augustus 2010:
Door het lezen van de achterkant en de veelbelovende kritieken, waren mijn verwachtingen hoog gespannen; maar die werden niet ingelost. Er zat niet voldoende vaart in het verhaal; en de uiteindelijke confrontatie tussen beiden was voor mij een anti-climax.

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Door het lezen van de achterkant waren mijn verwachtingen hooggespannen, maar ze werden niet ingelost. Er zat niet voldoende vaart in het verhaal, en de uiteindelijke confrontatie tussen beiden was voor mij een anti-climax.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: