Zout op mijn huid

Gelezen door: Lieve Maes (2 boeken)

Ik heb het boeken reeds een 15-tal jaren en iedere zomer lees ik het opnieuw. De schrijfster beschrijft de Bretoense kust op zo'n manier, dat je je deze zo voor de geest kan halen. Ze doet dat niet enkel visueel maar je hoort en ruikt en proeft als het ware het zilte water. Verder is het een prachtig liefdesverhaal.
Maar waarom het één van mijn favoriete boeken is, is vooral hoe zij haar eigen weg gaat, alle normen aan haar laars lapt en ongelooflijke avonturen tegemoet gaat om deze voornamelijk brute fysieke liefde te beleven met haar zeeman.

 | Reacties (8)Delen |
8 reacties:
Lydia op 13 maart 2010:
Dit boek heb ik jàààren geleden gelezen (25 jaar?). Er is trouwens ook ooit een film over gemaakt. Goed, maar minder dan het boek (zoals gewoonlijk). Ik vond het boek heel goed en heb toen gezocht naar andere boeken van deze schrijfster. Eén is mij bijgebleven. De titel weet ik niet meer maar het ging over 2 mensen die elk hun verhaal over overspel vertelden vanuit hun eigen perspectief. Heel boeiend.
nancy op 13 juli 2009:
Ik heb het jaren geleden gelezen en raad het nog steeds aan aan vrouwen die een goed liefdesverhaal willen lezen. Zeer sensueel.
Maxime op 18 november 2007:
Ik heb het boek moeten lezen en het is verschrikkelijk, ik ben erbij in slaap gevallen.
Elisabeth Francet op 4 oktober 2007:
Ik heb niet echt een boontje voor Groult (haar laatste roman Uit liefde voor het leven vond ik weer iets te veel vanuit het standpunt van de vrouw bekeken en bevestigde mij nog eens dat zij mannen toch wel een klein beetje minderwaardig vind maar wel noodzakelijk voor de passie en de sex, maar je mag er vooral, romantisch gezien, niet te afhankelijk van worden en je moet zelf de touwtjes in handen houden. Je kan dat 'sterke vrouwen'-verhalen noemen, maar voor mij komt dit allemaal nogal koud en hard over. De manier waarop ze in dit boek ook heel expliciet over 'de daad' schrijft wekte bij mij geen enkel gevoel van romantiek op. Je kan evengoed een medisch handboek gaan lezen. Hoewel de passionele vrijpassages best wel opwindend zijn. Maar dat maakt de rest niet goed. Sorry Groult, geen boeken meer van jou voor mij.
Hilde Schelstraete op 28 september 2007:
Inderdaad. Prachtig, sensueel boek dat jezelf wel eens laat wegdromen om mee te genieten met de heimelijke avonturen van de hoofdpersonages. Heb er erg van genoten.
Loeka Dupont op 8 februari 2007:
Mijn keuze werd zeer sterk bevestigd door een artikel over de schrijfster van Zout op mijn huid. Benoîte Groult, een pure feministe heeft door haar standpunt me nog meer zin gegeven dit boek te lezen.

Zout op mijn huid, een prachtige romance die zowel hoogtes als laagtes kent. George, een rijke en intellectuele Parisienne en Gauvain, een arme scheepsjongen hebben samen wonderlijke tijden. Helaas komen alle goede dingen tot een einde. George en Gauvain worden nooit samen oud. George overlijdt en zo blijkt dat Gauvain er nogmaals alleen voor staat.
Zout op mijn huid, een boek boordevol liefde, verdriet en tederheid. Het is dan ook één van mijn favoriete boeken en naar mijn mening zeker een aanrader.
Katina op 18 oktober 2006:
Dit moet je ooit eens gelezen hebben, al is het misschien wel meer een "vrouwenboek".
Tania op 4 oktober 2006:
Inderdaad een prachtig zinnestrelend sensueel boek. Een aanrader en nog steed één van mijn all-time favorieten.