Leven om het te vertellen

Gelezen door: Liesbet Vreys (20 boeken)

Citaat: "In mijn geval ben ik er bovendien van overtuigd dat het vertellen van het ware verhaal ongeluk brengt."

In dit eerste deel van de autobiografie van G.G. Marquez vertelt de auteur van o.a. Honderd jaar eenzaamheid en Liefde in tijden van cholera uitvoerig over zijn kinderjaren. Het gezin waarin hij opgroeide bestond uit tien broers en zussen: een flink gezelschap, dat de lezer al snel doet denken aan de omvangrijke stamboom uit Honderd jaar eenzaamheid. Marquez werkte als journalist bij een Colombiaanse krant. Zo stond hij zeer dicht bij de politieke crisissen in Colombia, die ook hun weerslag hebben gehad op zijn werk. Dit boek is een indrukwekkende start van een trilogie. Lees het beter niet in één ruk uit, maar geniet ervan in kleine stukjes, voor het slapengaan.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Luc Schuddinck op 4 december 2005:
Een autobiografie, met veel anekdotes en vele personages, die je een goed zicht geeft waar de roots van Marquez zich bevinden (zowel geografisch als professioneel en intellectueel).
theo vanharen op 16 november 2005:
Ha. Op regenachtige dagen, lekker achter de haard... Genieten van een wel druk en moeilijk te volgen verhaal. Toch aan te raden, heeft me prachtig verrast. Heb er van genoten. Het mooiste van het boek is wanneer het gelezen is, de tijd die men uittrekt voor een relaas.