Het oog van God

Gelezen door: Bart Verdeyen (611 boeken)

Citaat: "Er was een satellietbeeld te zien van de oostkust van de Verenigde Staten. De foto was genomen terwijl de satelliet een vurig spoor trok langs de hemel. De details waren duidelijk genoeg om de belangrijkste metropolen langs de kust te zien liggen. Boston, New York City, Washington D.C. Al die steden waren verwoest en stonden in brand."

In Mongolië stort een onderzoekssatelliet neer die een geheime, waardevolle lading bevat. In zijn kern bevond zich een perfecte bol van kwarts die de kromming van de ruimtetijd rond de aardmassa in kaart kon brengen. Deze bol werd 'Eye of God' genoemd omdat die de geheimen van het universum zou kunnen doorgronden. Commandant Gray Pierce krijgt de opdracht om met zijn Sigma-team deze bol in veiligheid te brengen en zo te verhinderen dat andere mogendheden met deze kennis aan de haal gaan. Ondertussen krijgt monseigneur Vigor Verona een vreemd pakket toegestuurd. Het bevat een schedel met Aramese tekens en een boek geschreven op mensenhuid. Bovendien werd dit pakket verzonden door zijn collega pater Josip Tarasco, waarvan iedereen vermoedde dat hij reeds tien jaar geleden overleden was. Na onderzoek wordt duidelijk dat de schedel en de huid afkomstig zijn van niemand meer dan de Mongoolse wereldveroveraar Dzengis Khan.

Spannende avonturenroman die leidt naar Oelan Bator in Mongolië, Zuid-Korea, het Aralmeer in Kazachstan en het Bajkalmeer in Rusland. Soms zijn er echter iets te veel wetenschappelijke details die de vaart uit het verhaal halen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: