Wij waren Trojanen

Gelezen door: Peter Geiregat (479 boeken)

Citaat: "Arme Fay, ze is op het toppunt van haar schoonheid, haar huid sluit om haar lichaam als water rond een rivier terwijl bij mij het vel als een sjaal om de schouders geslagen ligt en de tanden uit mijn mond vallen, en toch ben ik één met haar zoals geen twee geliefden ooit één kunnen zijn. "

Pollux en Fay staan centraal. Ze zijn op dezelfde dag geboren en groeien samen op. Ze zijn voorbestemd voor elkaar. Setting: de wereld is vergaan, enkel een paar schepen hebben de grote storm doorstaan. Ze zijn op verschillende eilanden gestrand en dat is nu de nieuwe wereld.

Een meerwaarde aan dit verhaal is dat de schrijver zelf een personage in zijn boek is. Hij schrijft voor Sandra (de muze), hij wordt bezocht door lezers die hun eigen visie op de afwikkeling van het verhaal hebben, maar ook de personages zelf doen hun beklag als het verhaal anders uitdraait dan oorspronkelijk de bedoeling was.
Het verhaal dat aanvankelijk zou uitdraaien op een eenvoudig liefdesverhaal krijgt van de schrijver een paar kronkels mee opdat de liefde geloofwaardig zou zijn. Die 'kronkels' leiden algauw een eigen leven, waardoor de oorspronkelijke plot in gevaar komt. Komt de liefde tussen Pollux en Fay uiteindelijk tot haar recht?
Doordat de auteur vanuit een speciale invalshoek start, komt het verhaal moeilijk op gang. De setting moet immers uiteengezet worden. Op dat moment zijn het de toelichtingen van de auteur (als aparte hoofdstukken in het boek) die het boek de nodige schwung geven. Uiteindelijk komt het verhaal op snelheid en de interacties van lezers/personages met de auteur zetten de lezer dikwijls op het verkeerde been, waardoor ik durf te spreken van een intelligente opbouw van dit boek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: