Het blauwe labyrint

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "Daar, afgetekend tegen het licht van de overdekte entree, stond een jonge man. Zijn blonde haar was nat en plakte aan zijn hoofd vast. Hij had fraaie, typisch Noord-Europese trekken, met een hoog voorhoofd en bijna gebeeldhouwde lippen. Zijn gezicht was nat van de regen en hij had een volkomen doorweekt linnen pak aan, dat aan zijn lijf kleefde. Hij was gekneveld met dikke touwen."

Op een avond in juni wordt er aangebeld bij de woning van special agent Aloysius Pendergast. Wanneer de deur geopend wordt, treft hij het geknevelde lijk van een jongeman aan. Het is zijn zoon Alban. Pendergast probeert te achterhalen wat er gebeurd is en laat een lijkschouwing uitvoeren op zijn zoon. In de maag van Alban vinden ze een zeldzame turkoois terug die alleen maar uit een onbekende mijn in Salton, in Californië kan komen. Het is een plaatsje waar ooit dure vakantieoorden waren, maar dat nu helemaal in verval is. Pendergast gaat er op zoek naar antwoorden omtrent de moord op zijn zoon, maar wordt er in de val gelokt. Hij krijgt een soort nevel over zich heen en na een tijdje wordt hij zwaar ziek. Pendergast is het slachtoffer geworden van een invloedrijke man die wraak wil nemen op de familie Pendergast voor het vroegtijdig overlijden van zijn zoon. Het blijkt namelijk dat één van de voorvaderen van Pendergast schatrijk geworden is door het produceren van een soort elixer. De bijwerkingen van het geneesmiddel waren echter vreselijk en de ziekte kon van generatie op generatie worden doorgegeven. Pendergast kan alleen maar worden gered door een antistof die echter niet bestaat. Daarom moeten Constance Greene en Margo Green alles uit de kast halen om het leven van Aloysius Pendergast te redden.

Zoals steeds leveren Preston en Child degelijk werk af. De Pendergast-thrillers zijn gemakkelijk apart te lezen alhoewel de auteurs in dit deel erg vaak verwijzen naar vorige delen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: