De lachvogel

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "T-shirts met kruisen en apostelen erop mogen wel, maar niet met al die onzin die je tegenwoordig ziet, zoals dat T-shirt van mijn buurman, bijvoorbeeld, ERKEND SEKSINSTRUCTEUR staat erop. Hij beweert dat hij het alleen aanheeft als hij het gras maait, maar in de zomer is dat een keer per week, wat naar mijn mening een keer te veel is. Alsjeblieft zeg, de man is tweeënzeventig. "

David Sedaris is in de Engelstalige wereld en ver daarbuiten bekend als de grootste en belangrijkste satirist. Sinds zijn ontdekking op de radio, schrijft Sedaris (hoofdzakelijk) grappige verhalen die hem zijn overkomen. Zo is er de vrouw op een signeeravond aan wie hij vraagt hoe lang het geleden is dat ze nog een aap heeft aangeraakt. "Ruikt u het zo hard?" vraagt de dame, die toevallig met apen werkt.
Sedaris heeft zelfspot en schuwt de zelfspot niet. Zijn homofiele geaardheid komt aan bod, maar is geen hoofdthema, net zoals zijn immense weelde die hij vergaarde met zijn boeken.

Het was erg lang geleden dat ik nog luidop moest lachen met een boek, zo lang dat ik zelfs denk dat het nog nooit gebeurd is. Maar Sedaris weet met bijna elk verhaal in deze bundel een salvo los te weken.
In Nederland is hij al jaren aan een opmars bezig, maar België lijkt nog niet voor hem gewonnen te zijn. Hopelijk komt daar snel verandering in.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: