Mooie meisjes

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "Ze rook zijn aftershave. Ze voelde het ruwe stukje baard dat hij die ochtend bij het scheren had overgeslagen. Overal waar ze hem aanraakte was zijn huid ijs- en ijskoud. 'Niet bij me weggaan, alsjeblieft, Paul. Alsjeblieft.' 'Ik ga niet weg', beloofde hij. Maar toen deed hij het toch."

Claire Scott is net verlost van haar enkelband die ze verdiende na een grote woede-uitbarsting. Ze viert haar vrijlating met haar echtgenoot Paul. Wanneer ze in een steegje staan te flikflooien, worden ze op een brutale manier overvallen. Paul krijgt een messteek en sterft. Dit is niet de eerste keer dat het noodlot Claire hevig treft. Jaren geleden verdween haar oudste zus Julia en ze werd nooit teruggevonden. Haar ouders groeiden door dit verdriet uit elkaar en niet veel later pleegde haar vader zelfmoord. Tot overmaat van ramp werd het contact met haar andere zus Lydia verbroken wanneer Lydia Paul Scott beschuldigde van verkrachting. Tijdens de begrafenis van Paul wordt er ingebroken bij de familie en daarna krijgt Claire de politie en de FBI achter zich aan. Ze begrijpt helemaal niet wat er aan de hand is. Maar wanneer ze op de computer van Paul een aantal confronterende bestanden ontdekt, begint ze langzaam maar zeker een totaal andere kant van haar echtgenoot te zien. En zo moet ze ook gebeurtenissen uit het verleden een andere invulling geven.

Met Mooie meisjes heeft Karin Slaughter een fantastisch boek geschreven, misschien wel haar beste ooit! Het bevat alles wat een goede thriller moet hebben en na het lezen ervan blijft alles nog lang nazinderen. Dit moet je gelezen hebben!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Lydia op 21 augustus 2020:
Weer een thriller waarin je niet kunt stoppen! Heel verrassende wendingen. Ook gruwelijk ....

Gelezen door: Noël Gybels (582 boeken)

Voor mij een minder geslaagde thriller van Slaughter, die me nochtans vaak erg kon boeien en verrassen. Het duurt een hele tijd voor je de diverse personages en gebeurtenissen in een duidelijk verband kan samenbrengen en de plot geraakt overladen met bizarre en soms ongeloofwaardige wendingen. Ik haakte na een tijdje zelfs ontgoocheld af en ook een tweede poging kon me niet overtuigen. Hopelijk is ze haar succes niet op een makkelijke manier aan het verzilveren, ze publiceert nogal aan de lopende band. Voor mij beslist een afknapper !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Atlanta